Free As in Freedom

Saturday, April 30, 2005

به تماشای آبهای سپید


هرچند مدتی از انتشار به تماشای آبهای سپید حسین علیزاده و ژیوان گاسپاریان میگذره ( اسفند 1383 ) ولی خوب به قدری کارهای این آلبوم زیبا و شنیدنی هستن که قول میدم بارها و بارها از شنیدنشون لذت ببرید...

به تماشاى آبهاى سپيد حسين عليزاده و ژيوان گاسپاريان. انتشارات هرمس، ۱۳۸۳. يک ساعت و سی و سه دقيقه. شعر «پرنده‌ها» از م. آزاد و «حيلت رها کن» از مولانا، موسيقى «سارى گلين» از ايلگار مردف و «ماما» از ژيوان گاسپاريان.

آلبوم به تماشاى آبهاى سپيد يک اثر هنرى عالى موسيقى ايرانیست. آقاى عليزاده با شهامت و خلاقيتى که منحصر به اوست، موفق به خلق شاهکارى شده که در زنجيره کارهاى او حلقه محکمى است. چيره ‌دستی اش در استفاده از ساز *شورانگيز* حيات جديدى را براى اين ساز به ارمغان آورده است. وى از اشعار جديد و دشوارى استفاده کرده که نياز به خلاقيت در فضاسازى و ضرب‌آهنگ داشته و جايگاه ساز *دودوک* گاسپاريان در يک چشم‌انداز ايرانى به غايت موفق و زيباست. اجراى زنده، نوازندگیهاى دقيق، و ضبط و تنظيم بسيار خوب اين آلبوم را نيز نبايد از نظر دور داشت در عين حال، اگر از دريچه آن چيزى که به نام موسيقى تلفيقى رايج شده به تماشاى آبهاى سپيد بنشينيم، نمیتوانيم آنرا نوآورى در اين گونه از موسيقى قلمداد کنيم، چرا که از نواى موسيقى و آواز آقاى گاسپاريان فقط در حد يک نوازنده و خواننده مستقل استفاده شده که بود و نبودش تأثير چندانى بر کل اثر نمیگذارد.

پرنده ها I
پرنده ها II
ساری گلین
نغمه های ارمنی


نقل از TehranAvenue
(من خیلی سعی کردم این تکه آهنگها رو با فرمت ogg در اختیارتون بگذارم ولی این سروری که باهاش کار میکنم این امکان رو بهم نداد)

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 11:43 PM | ارسال نظر

Forbidden

Blue of the sea is forbidden
The desire to see, is forbidden
The love between two fish is forbidden
Alone & together is forbidden

To have a new love, you should not ask permission
To have a new love, you should not ask permission

Whispering & murmuring is forbidden
Dancing of the shadows is forbidden
Discovering the stolen kisses,
In the middle of your dream is forbidden

To have a new dream, you should not ask permission
To have a new dream, you should not ask permission


A Poem By Shahyar Ghanbari

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 10:08 PM | ارسال نظر

در حاشیه انتخابات

بعد از اینکه آقای دکتر معین برای جلب نظر بیشتر جوانان آستین کوتاه پوشید، حاج آقا کروبی هم برای اینکه از قافله عقب نمانند اقدام به انتشار عکس های عمامه لس (Ammame Less ) کردند....

حاج آقا کروبی در حال جمع آوری و دسته بندی نهایی مشکلات جوانان از اینترنت... ضمنا انگار اینترنت منزل ایشون فیلتر نداره !!! خوب این برا اینه که مشکلات رو کامل تر بررسی کنن


بدون شرح


یکی نیست بگه حاجی دیگه مشکلی نمونده واسه جوونا، شما اون چهار سال که رئیس مجلس بودی همشو حل کردی...

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 12:19 AM | ارسال نظر

Friday, April 29, 2005

اولین روزهای گوگل

شاید دیدن اولین سایت Google و یا خوندن اولین صحبت های Larry و Sergey بنیان گذاران Google و صفحه وب اونها وقتی از Stanford رفتن براتون جالب باشه....
اینم اولین صفحه Yahoo و اولین صفحه Redhat و اولین صفحه Microsoft


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 4:37 PM | ارسال نظر

Graphical Gentoo Installer



بی شک Gentoo بدلیل source-base بودن و سرعت اجرا با همه توزیعهای دیگر متفاوت است. فقط بدیل سیستم نصب دشوار آن بسیاری کاربران تردید دارند که حتی یک بار Gentoo را تست کنند. به همین دلیل توسعه دهندگان Gentoo برای اینکه به این ترس و تردید پایان دهند به فکر توسعه محیط نصب کننده گرافیکی برای Gentoo افتاده اند. این برنامه نصب کننده هم جلوه دیالوگی، متنی یعنی چیزی شبیه برنامه نصب کننده Debian ، Ubuntu و یا برای سیستم های سریعتر یک جلوه گرافیکی
+GTK خواهد داشت. اینجا صفحه اصلی این پروژه است و اینجا هم میتوانید تصاویری از محیط این برنامه نصب را ببینید

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 12:28 PM | ارسال نظر

Thursday, April 28, 2005

ما به هم محتاجیم

در خانه ها را میزدی، آنها تو را نمیشناختند
مارلا تو عاشق بودی! دچار! گرفتار!
فردا نیز دوستانت مردم عادی پابرهنه ها خبرنگارها حقوق بشری ها در بغداد خواهند گریست

مارلا ! شانه هایم را نگه دار آرامم کن همانطور که قربانی های عراق را آرام میکردی

حورا به مادرت زنگ میزند، به او میگوید در غم از دست دادن تو صبوری کند،
تو به حورا یاد داده بودی به زندگی امیدوار باشد،
وقتی مادرش در انفجار کشته شد...

ما به نام تو مارلا ! دست های هم را میگیریم از هرجا کابل بغداد نپال کوبا ... کالیفرنیا ... و هرجا
با رنج های بزرگ مبارزه میکنیم، دست های هم را رها نمیکنیم!

مارلا ! ما به هم محتاجیم !


ما به هم محتاجیم! عنوان فلش کلیپی است که به یاد Marla Ruzicka ساخته شده است...
اینجا این فلش کلیپ زیبا رو ببینید


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 11:49 PM | ارسال نظر

Wednesday, April 27, 2005

بدون شرح

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 11:17 PM | ارسال نظر

ملاقات در رم



ميدان سن پيترو يا به قول فرانسوی ها سان پير و به قول قمی ها ميدان پطرس مقدس در روز مرگ پاپ شاهد بزرگترين اجتماع تاريخ بود.
بنا به گفته خبرگزاری ها، شش پادشاه، پنج ملکه، بيش از هفتاد رئيس جمهور و عده زيادی مقامات بزرگ جهان در اين اجتماع شرکت کردند.
با وجود حضور شخصيت هايی مانند جورج بوش و کاندوليزا رايس و ولاديمير پوتين و ژاک شيراک و ديگران، بزرگترين حادثه اين اجتماع تاريخی دست دادن آن دو مردی بود که واقعه ای عجيب و غير قابل پيش بينی، سالها قبل مانند فيلم های هندی آن دو را در شهر يزد از هم جدا کرده بود و در ميدان سن پيترو بعد از چهل سال دوباره روبروی هم قرار داده بود. محمد و موسی دو جوانی بودند که از کوچه های يزد آمده بودند و بعد از چهل و سه سال دوباره همديگر را در ميدان سن پيترو يا به قول اسپانيايی ها سانتا پيترا ملاقات می کردند.
بلا فاصله بعد از مراسم خاکسپاری پاپ ژان پل دوم، منابع اسرائيلی اعلام کردند که محمد خاتمی، رئيس جمهور ايران در جريان اين مراسم با موشه کاتساو، رئيس جمهور اسرائيل دست داده و با او به زبان فارسی صحبت کوتاهی کرده است.
موشه کاتساو به خبرگزاری ها گفت: آقای خاتمی دستش را به طرف من دراز کرد و علاوه بر دست دادن، من و خاتمی در مورد يزد که هر دو آنجا به دنيا آمده ايم جملات کوتاهی رد و بدل کرديم.
بدين ترتيب با فاصله کمی از مجسمه عيسی، محمد و موسی با هم دست دادند.

خاتمی تکذيب کرد

محمد خاتمی رئيس جمهور ايران به محض رسيدن به فرودگاه مهرآباد در تهران، خبر دست دادن و گفتگوی خود را با رئيس جمهور اسرائيل تکذيب کرد. وی به خبرنگارانی که در فرودگاه مهرآباد بودند، گفت: "من با هيچ شخصيت رژيم صهيونيستی» ديدار و ملاقات نداشتم."

چرا خاتمی تکذيب کرد؟

کارشناسان روابط ايران و اسرائيل در اين ماجرا مثل زرافه در گل گير کردند، چون زرافه خيلی راحت از گل بيرون می آيد. آنها می گويند دلايل زيادی برای تکذيب اين موضوع توسط خاتمی وجود دارد:

اول: اگر خاتمی دست دادن را تکذيب نمی کرد ممکن بود دفعه بعد موشه کاتساف پررو شود و يک دفعه هوس کند با خاتمی کشتی بگيرد و چون ايرانی ها و اسرائيلی ها با هم کشتی نمی گيرند، ممکن بود خيلی ضايع بشود.

دوم: اصولا در سياست خارجی ايران معمولا ايرانی ها با کسی که دعوا دارند، دست نمی دهند، چون می ترسند بعد از اينکه دست دادند طرف بخواهد با آنها در مورد يزد حرف بزند، بعد دلش بخواهد عکس بگيرد، بعد آن عکس چاپ شود، بعد طرف وارد مذاکره بشود، بعد مذاکره به نتيجه برسد، بعد دعوا تمام بشود، آنوقت ايران چه فرقی با بقيه کشورها دارد؟ به همين دليل همينطوری که نمی شود آدم زرتی سرش را بيندازد پائين و با هر کسی دست بدهد و در مورد يزد حرف بزند.

سوم: اصولا اين احتمال وجود دارد که وقتی دو نفر با هم دست می دهند يک دفعه احساس کنند بايد همديگر را ماچ کنند (آدم است ديگر، يک دفعه دلش می خواهد)، بعد شوخی شوخی و از روی تعارف آقای خاتمی به موشه کاتساف بگويد من هواپيمای اختصاصی دارم، پاشو يک سری بريم ايران، بعد موشه کاتساو می رفت ايران و از آنجا خوشش می آمد و می رفت به يزد و همانجا ماندگار می شد و به جمهوری اسلامی پناهنده می شد. خاتمی هم به دليل رابطه با رئيس جمهور اسرائيل برکنار می شد و از ايران مهاجرت می کرد و مجبور می شد برود به اسرائيل پناهنده شود. در نتيجه در هر دو کشور بايد انتخابات برگزار می شد.

چهارم: يکی از مسائلی که در سياست خارجی ايران وجود دارد اين است که ايرانی ها حتی در خيلی مواقع با دوستانشان هم دست نمی دهند چه رسد به دشمنان شان. سالها پيش خانم گوهرالشريعه دستغيب در جريان کنفرانس بين المجالس رفته بود کوبا و با آقای فيدل کاسترو ملاقات کرد، کاسترو دستش را آورد جلو تا دست بدهد، اما خانم دستغيب يک دفعه دستش را کشيد عقب چون نمی خواست دست بدهد. بعد کاسترو فکر کرد ايرانی ها با او شوخی می کنند و گفت: آبجی! چرا دست نمی دی؟ خانم دستغيب گفت: برادر! ما خواهرها با برادرها دست نمی ديم. بعد فيدل کاسترو لپ خانم دستغيب را گرفت و در حالی که می خنديد، گفت: اشکالی نداره، ای شيطون!

مذاکره با شيطان، در جهنم

اگرچه محمد جواد لاريجانی، سياستمدار ايرانی که به تعداد موهای سرش با ديپلمات های جهان مذاکره کرده است (وی اخيرا از يک شامپوی جديد استفاده می کند) سالها قبل گفته بود: با شيطان هم در جهنم می شود مذاکره کرد، اما اين جمله يک مثال نيست، بلکه يک مصداق کاملا مشخص است. يعنی اولا آنجا جهنم نبود و رم بود، ثانيا آنها مذاکره نکردند و دست دادند، ثالثا موشه کاتساو رئيس جمهور اسرائيل بود و شيطان نبود.


طنزنوشته ای از سید ابراهیم نبوی

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 1:18 PM | ارسال نظر

Tuesday, April 26, 2005

Ubuntu 5.04 Review



Christian Paratschek
در مروری بر توزیعهای Linux اینبار سراغ نزدیکترین توزیع به Debian یعنی Ubuntu رفته است. او میگوید : سرعت
Performance))اجرای Ubuntu بی شک تعجب برانگیزترین خبر سال 2004 بود که دنیای Linux به کاربران خود تقدیم کرد.
آغاز بکار این پروژه از توسط شرکت
Canonial تقریبا از 9 ماه پیش بوده است ولی همه چیز بسیار سریع پیش رفت. بعد از یک نسخه آزمایشی در اواسط ماه سپتامبر، شرکت Canonial نسخه Ubuntu 4.10 را در ماه اکتبر عرضه کرد. مرورهای بسیاری بر روی Ubuntu 4.10 انجام شد و این سیستم عامل بسیار مورد استقبال قرار گرفت ( مخصوصا از طرف کسانی که برای اولین بار از Linux استفاده میکردند ).
توسعه
Ubuntu به اینجا ختم نشد و بسیار سریع یک پروژه جانبی به نام Kubuntu با هدف توسعه Ubuntu با محیط گرافیکی KDE شکل گرفت ( پروژه اصلی Ubuntu تصمیم دارد منحصرا از Gnome استفاده کند ).
اکنون 6 ماه از عرضه نسخه
4.10 گذشته است و زمان انتشار نسخه جدید Ubuntu فرا رسیده است. Ubuntu 5.04 بصورت CD قابل نصب و Live CD عرضه شد. این نسخه برای معماریهای سخت افزاری Intel/x86 , Apple (PowerPC), AMD64 عرضه شد. بیایید به بررسی این نسخه جدید بپردازیم. تصاویری از محیط گرافیکی و نصب و ابزارهای مختلف این نسخه در این صفحه توسط osdir.com آماده شده است.
مراحل نصب همچنان در محیط متنی انجام میشود.
Ubuntu از نسخه جدید Debian-Installer استفاده میکند که بسیار بهینه شده است ( فقط پارتیشن بندی هارددیسک کمی نکته دارد که خوب شما این کار را میتوانید با کمک Anaconda ی Fedora انجام دهید... ).

Ubuntu 5.04 دارای بسته های Linux Kernel 2.6.10 ، x.org 6.8.2 ، Gnome 2.10 ، OpenOffice.org 1.1.3 ، Firefox 1.0.2 ، The Gimp 2.2.2 و Gaim 1.1.4 است ( Kubuntu 5.04 به جای Gnome 2.10 دارای KDE 3.4 است ).

در مجموع Ubuntu بسیار شبیه پدر خود است. زیبایی جلوه های دیداری تغییر زیادی نکرده و Gnome 2.10 نیز بسیار شبیه Gnome 2.8 است. پایداری سیستم بسیار چشمگیر است. من جدا هیچ گونه crash در طول این چند هفته ندیده ام. البته این اظهار نظر شامل کلیه بسته های Debian Sid نمیشود ، بسیاری از آنها بخوبی کار خواهند کرد و بعضی ممکن است مشکلات کوچکی داشته باشند ( به هرحال اینها بسته های Debian Unstable هستند و شما نباید انتظار داشته باشید که تمامی بسته ها بدون کوچکترین اشکال کار کنند ). یکی از انتظاراتی که از Ubuntu میرود این است که همینگونه بسیار نزدیک به Debian پیش برود، ضمن اینکه Debian هنوز نسخه Sarge خود را عرضه نکرده است و این نزدیکی بین Debian و Ubuntu رضایت کاربران را نیز فراهم خواهد کرد.

Debian نیز از این نزدیکی سود میبرد و میتواند پس از انتشار نسخه Sarge به سرعت سراغ نسخه جدید خود یعنی "Etch" برود.

قابل ملاحظه ترین تغییر در این نسخه زمان بالا آمدن سیستم است. روی لپ تاپ من Ubuntu 5.04 ظرف 45 ثانیه از Grub به GDM بوت میشود و 22 ثانیه هم زمان load شدن Gnome است یعنی جمعا 67 ثانیه. این زمان در مورد Ubuntu 4.10 نزدیک به 2 دقیقه بود و Fedora Core 3 روی همین لپ تاپ برای بالا آمدن 2.5 دقیقه زمان میخواهد. نکته جالب دیگر برای من این است که من اکنون توزیعی دارم که بطور اتوماتیک کار اختلاط صدا بصورت نرم افزاری (Software Audio Mixing) را انجام میدهد و Gaim ، Totem و اصوات سیستمی Gnome بخوبی همراه با هم کارمیکنند.

به علاوه چند نرم افزار جدید از جمله یک سیستم update بسیار راحت نیز اضافه شده است، Synaptic نیز همچنان به عنوان ابزار مرکزی اضافه/حذف کردن بسته ها وجود دارد. با این ابزارها بروزنگاه داشتن سیستم مخصوصا برای تازه کارها به راحتیه 2 کلیک موس است.

در پایان باید بگویم که Ubuntu 5.04 تازه کاران را ناامید نخواهد کرد و بسیاری ابزارهای مورد نیاز تازه کاران پس از نصب بدون نیاز به تنظیمات خاص کار میکنند.

آینده بسیار روشنی برای Ubuntu پیش بینی میشود اگر Debian به زودی Sarge را منتشر کند و توسعه دهندگان آن کار بر روی تکنولوژی های جدید را آغاز کنند.


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 10:59 PM | ارسال نظر

And some message on the way

Some day
I shall come and bring a message
I shall cast light into veins
And I shall call out:O you whose baskets are full of dreams!
I have brought you an apple, the red apple of the sun

I shall come to offer the beggar a lilac flower
I shall bestow on the lovely leprous lady a pair of earrings
To the blind man I shall exclaim: “what a sight the garden is to behold!
I shall become a peddler, roam the alleyways crying out: O dew, dew, dew.
A passerby will remark:it is indeed a dark night.To him I shall give a galaxy
One day bridge there is a little legless lass. Round her neck
I shall hang the great bear

From the lips I shall remove all obscenities
From the root, I shall pull out all walls
I shall inform the bandits: “A caravan is arriving carrying a load of smile.”
I shall tear up the clouds
I shall graft the eyes onto water, and the branches onto wind
I shall graft infant’s dreams to the murmur of cricket

I shall fly kites
I shall water flowerpots
I shall go to horses and cows, putting the green grass of caress before them
For a thirsty mare, I shall bring a pail of dews
There is a decrepit donkey on the way
I shall scare the flies off its body

I shall come to plant a carnation on each wall
I shall chant a verse to every window
I shall bestow on each crow a pine tree
I shall tell the snake: “How glorious is the frog!”
I shall reconcile
I shall familiarize
I shall walk on
I shall eat light
I shall love

And some message on the way BY Sohrab Sepehri

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 11:43 AM | ارسال نظر

Monday, April 25, 2005

xFarDic 0.6.0 Released

نسخه جدیدی از واژه‌نامه xFarDic منتشر شده است. این نسخه را می‌توان یکی از بزرگترین و بهترین نسخه‌های xFarDic که تاکنون منتشر شده، دانست. تغییرات و اصلاحات زیادی در این نسخه انجام شده است. بزرگترین امکان اضافه شده، امکان بررسی صحت کلمات وارد شده پیش از ترجمه و ارائه پیشنهاد برای لغات صحیح می‌باشد. در صورتی که کاربر املای صحیح کلمه مورد نظر خود را نداند، می‌تواند آنرا تایپ کند. در صورتی که صحیح نباشد، xFarDic لیستی از لغات مشابه را به کاربر پیشنهاد خواهد داد. سپس کاربر قادر خواهد بود تا به راحتی از میان پنجره کلمات پیشنهاد شده، کلمه صحیح را انتخاب و ترجمه نماید. این ویژگی با کمک سیستم بررسی املایی GNU Aspell امکانپذیر شده است.
به همین دلیل برای اینکه بتوانید این نسخه را نصب نمایید، باید بسته‌های
aspell و aspell-en بر روی سیستم نصب باشند. تصویری از این قابلیت را اینجا ببینید. در این نسخه بهینه سازی‌های زیادی در ساختار بانک اطلاعاتی مورد استفاده انجام شده و امکانات پایه‌ای قابلیت بکارگیری همزمان چندین بانک اطلاعاتی لغات فراهم شده که در سری 0.7 واژه‌نامه ارائه خواهد شد. بدلیل این تغییرات انجام شده، حتما باید نسخه جدیدی از بانک اطلاعات واژه‌نامه را از اینجا دریافت و نصب نمایید.
دریافت:

Debian Package (1.6 MB), RPM Package (1.6 MB), Source Code (136 KB)

نقل از پروژه xFarDic

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 11:33 PM | ارسال نظر

Sunday, April 24, 2005

چی چی لاگ نویسی در دنیای آدمهای بی جنبه

اراجیف_ سایت بازتاب که خودش رو Professional News Site میدونه ( والا من که تا حالا ندیدم هیچ سایت خبری همچین لقبی واسه خودش قائل باشه که اینا داعیه اش رو دارن ) در به سخره گرفتن مشاور رئیس جمهور

اینجا این اراجیف رو بخونید

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 9:32 PM | ارسال نظر

سرویس جدید گوگل

گوگل به تازگى سرويس جديدى به نام My Search History را به موتور جست وجوى خود اضافه كرده است. اين سرويس امكان پيدا كردن اطلاعاتى كه ممكن است در اينترنت گم كرده باشيد، را به شما مى دهد. شيوه كار اين سرويس بدين صورت است كه پس از ورود به حساب شخصى تان در گوگل (مثلاً از طريق جى ميل) لينكى با عنوان search history در قسمت بالايى سمت راست صفحه اصلى گوگل قرار خواهد گرفت. با كليك كردن بر روى اين لينك، فهرستى از عباراتى كه تا پيش از اين مورد جست وجو قرار داده ايد به همراه نتايج آنها بر روى صفحه تان ظاهر مى شود.
علاوه بر اين در سمت راست فهرست مذكور تقويمى قرار دارد كه بر حسب ميزان جست وجو هاى شما در روز هاى مختلف، به رنگ سبز خاصى در مى آيد. مثلاً اگر در روز خاصى بيشتر از ۲۱ بار عمل جست وجو را انجام داده باشيد، رنگ آن روز سبز پررنگ خواهد بود. اگر هم تعداد جست وجو هاى شما بين ۱ تا ۵ مورد است، رنگ آن روز سبز كمرنگ خواهد بود. رنگ سفيد هم به معناى روز بدون جست وجو است. همچنين امكان توقف فعاليت اين سرويس براى كاربران نيز وجود دارد براى اين كار بر روى لينك pause كه در نوار آبى رنگ قرار دارد تا جست وجو هاى شما ديگر ذخيره نشود. با استفاده از لينك Remove Items نيز مى توانيد به صورت منفرد عبارات جست وجو شده و نتايج آنها را حذف كنيد. به طور معمول از طريق هر كامپيوترى شما مى توانيد به تاريخچه جست وجو هاى خود از طريق اين سرويس دسترسى داشته باشيد.
ذخيره كردن جست وجو هاى قسمت جست وجوى تصويرى گوگل، بخش اخبار و همچنين فروشگاه گوگل Froogle قطعاً مى تواند باعث جذابيت بيشتر اين سرويس شود. اين سرويس قابليت اجرا در مرورگرهاى اينترنت اكسپلورر (۴+)، فايرفاكس، موزيلا، نت اسكيپ ۶ و سفرى ۲ و۱ را دارد. براى استفاده از اين سرويس كافى است به آدرس http://www.google.com/searchhistory برويد و اطلاعات ورودى تان را وارد كنيد...

نقل از روزنامه شرق

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 10:11 AM | ارسال نظر

ديوانه ای از قفس پريد

امروز اتفاقی در دانشگاهمان روی داد که سخت تاثربرانگیز بود. دانشگاه کرمان، دانشگاه بزرگی است و فضای سبز زیادی دارد. امروز اولین روز هفته فرهنگ و هنر دانشجویان بود. جشنواره ای که هرسال برگزار می شود و دانشجوهای کانون های فرهنگی دانشگاه خودشان را نشان می دهند. مراسم افتتاحیه قرار بود در تالار دانشگاه برگزار شود. دانشجوها توی سالن نشسته بودند. بیرون تالار محوطه میدان اصلی دانشگاه بود که با داربست و پارچه های برزنتی به نمایشگاه آثار نقاشی بچه ها تبدیل شده بود. ما نشسته بودیم پای صحبت های دکتر پرویز ممنون استاد ادبیات نمایشی که از دانشگاه وین آمده بود و درباره نویسندگان معاصر اتریشی صحبت می کرد. ناگهان صدای جیغ و داد وحشتناکی شنیدیم. دویدیم سمت نمایشگاه نقاشی. از پشت برزنت ها صدای جیغ و داد دختری می آمد...


ادامه داستان رو هم اینجا مطالعه بفرمایید
خبرنامه انجمن اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 10:01 AM | ارسال نظر

Friday, April 22, 2005

مرگ پایان کبوتر نیست

دومین روز اردیبشت ماه 1359 در گرماگرم اخبار مربوط به انقلاب اسلامی خبری کوچک در روزنامه منتشر شد:« دیروز سهراب سپهری شاعر و نقاش معاصر در سن 42 سالگی درگذشت». این خبر اگرچه ساده و کوتاه بود اما برای کسانی که سهراب را می شناختند فقدان بزرگی بود. این خبر مرگ مردی بود که مرگ را پایان کبوتر نمی دانست و چمدانی داشت که به اندازه تنهایی اش جای داشت و ذهنی که در آن شعر جریان داشت... به گفته سهراب او در 14 مهر 1317 هنگام اذان ظهر در قم به دنیا آمد. بی سر و صدا بدون آن که کسی بداند که چقدر برای خوردن یک سیب تنها است. کودکی و نوجوانی سهراب به دلیل اشتغال پدرش اسدالله سپهری که تلگرافچی بود بین قم، گلپایگان، خوانسار و کاشان گذشت. به گفته خود سهراب سپهری كودكی رنگينی داشت كه ميان جهش های پاک و قصه های ترسناک نوسان داشت. کم سن و سال بود كه پدرش بيمار شد و تا آخر عمر بيمار ماند «پدرم پشت دوبار آمدن چلچله ها، پشت دو برف پدرم پشت دو خوابيدن در مهتابي پدرم پشت زمان ها مرده است». سهراب طراحی و خط خوش را از پدر آموخت «پدرم نقاشی می كرد تار هم می ساخت، تار هم مي زد خط خوبی هم داشت»بين 1340 تا 1350 مورد توجه قرار می گيرد. تا سال 1343 تعدادی از آثار نقاش سهراب در كشورهای ايران، فرانسه، سوييس، فلسطين و برزيل به نمايش در آمد و او با آثارش به نقاط مختلف جهان مسافرت كرد: من به مهمانی دنيا رفتم من به دشت اندوه من به باغ عرفان من به ايوان چراغانی دانش رفتم... در سال 1358 با آشكار شدن نخستين علايم بيماري سرطان خون او به مرگ قريب الوقوع خود پی برد. مرگ در منطق سهراب واژه غريبی نبود، او با مرگ همراه شد: و نترسيم از مرگ مرگ پايان كبوتر نيست، مرگ وارونه یک زنجره نيست، مرگ در ذهن اقاقي جاري است... او حتی زندگی را بال و پری به وسعت مرگ می دانست. سهراب در طول زندگی خود به قناعت زيست و سيبی او را خشنود كرد. زندگی در چشم سهراب عين مردن و مردن عين زندگی بود، چرا كه او معتقد بود: هر كجا هستم باشم آسمان مال من است پنجره، فكر، هوا، عشق، زمين مال من است. او در اول ارديبهشت 1359 در بيمارستان پارس تهران در حالی كه خود می دانست كه بايد برود، به خواب رنگ ها رفت: كفش هايم كو، چه كسی بود صدا زد سهراب، آشنا بود صدا مثل هوا با تن برگ بايد امشب بروم، بايد امشب چمدانی كه به اندازه تنهايی من جا دارد بردارم و به سمتی بروم كه درختان حماسی پيداست... دوستانش بنا به وصيت جنازه اش را در مشهد اردهال كاشان در كنار امامزاده سلطان علی بن محمد به خاك سپردند. او در آخرين روزها عليرغم آنكه سروده بود: اهل كاشانم اما شهر من كاشان نيست شهر من گمشده است به دوستانش گفت: كاشان تنها جايی است كه به من آرامش می دهد و می دانم كه سرانجام در آنجا ماندگار خواهم شد. سهراب سپهری با كوله باری از شعر و هنر در حباب تنهايی خود در اردهال كاشان خفته ابدی شد و بر مزارش نوشتند: به سراغ من اگر می آييد نرم و آهسته بياييد مبادا كه ترک بردارد چينی نازک تنهايی من...


نقل از خبرگزاری میراث فرهنگی با یه کم دستکاری

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 9:09 PM | ارسال نظر

Ubuntu 5.04 Installation Party

راستش تعریف Ubuntu این نوزاد تازه متولد خاندان معظم Linux ها و البته خانواده بسیار محترم Debian ها رو خیلی شنیده بودم اتفاقا نسخه 4.10 ش رو دانلود کرده بودم ولی نشد نصب کنم تا این جدیده که با سروصدای بسیار اومد.
عرض کنم که Ubuntu بر اساس جدیدترین بروزرسانیهای Debian testing یا Sid هر 6 ماه یک بار منتشر خواهد شد و قراره از هر نسخه ای که میده 18 ماه پشتیبانی کنه البته دیگه مثل Debian testing پانزده CD نیست بلکه همه چیز خلاصه شده به یک CD ... خوب پشتیبانی از سخت افزارهای مختلف مثل Sparc و ... رو نداره و خلاصه ظاهرا یک رویکرد Desktop یا WS برای i386 داره ...
مراسم نصب ما هم بر روی یک PIII با مشخصات فنی پایین آغاز شد، از Screenshot هایی که قبلا اینجا دیده بودم میدونستم که یک نصب Command-line و محیط کار Gnome رو داره ( اینم بگم که KUbuntu هم محیط کار KDE رو داره ) .... خیلی جالب بود محیط نصب دقیقا Debian-installer RC2 بود و البته پیچیدگی های Debian رو هم نداشت ( برای کاربران تازه کار ) فقط من نمیدونم چرا ازم نپرسید که چه package هایی رو میخام نصب کنم، خودش ظاهرا یک سری default ها داشت که نصب کرد... بعد از یک بار boot شدن هم سیستم آماده استفاده شد... محیط کار ساده و زیبای Gnome 2.10 رو دستکاری نکردن فقط یک theme قهوه ای داره که احتمالا یه جورایی مثل اسمش باید آفریقایی میبوده، اجازه login کردن با root رو به شما نمیده و خیلی توصیه میکنه که با sudo و password ی که برای کاربر عادی سیستم وارد کردید کارای با حق دسترسی بالا رو انجام بدید و البته اگه خیلی اصرار دارید با root به سیستم login کنید و اگه این کارو نکنید انگار که بهتون توهین شده و بقول یکی از دوستان از صد تا فحش بدتره خوب البته راهی هست که با root تشریف ببرید داخل.
با وجودی که انگار رویکرد Desktop داره ولی خبری از ابزارهای معروف Multimedia مثل xmms و xine و Mplayer و... نیست ولی خوب همه اینا رو هم میتونید از repository های سایت خودشون بگیرید و یا با apt-get نصبشون کنید.... ابزار اتصال به اینترنت و مرورگر Firefox و Evolution رو هم برای دیدن ایمیل ها رو هم خودش نصب میکنه، Thunderbird هم تو CD ش هست... من خیلی دوست دارم با aptitude کار کنم و از CD نصبشون کنم
به هر حال من که خیلی از کار این پروژه خوشم اومد چون اولا که قول دادن هر 6 ماه جدیدترین Debian رو منتشر کنن ;) و بعدشم اینکه مثل Debian دردسر دانلود و ... 15 تا CD رو نداره، Debian دیگه جدا داره تبدیل به یه پدربزرگ میشه از 1993 تا حالا...


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 10:49 AM | ارسال نظر

بدا به حال زمانه ای که شاعر ندارد

شعله‌ی فروزانی که فرزندان نیما در دهه‌های سی تا پنجاه افروخته بودند و ادبیات معاصر مارا گرما بخشیده بود، در سال‌های بعد به خاموشی گرایید و جای خود را به سرمای جانکاه بخشید.
من قریب به اتفاق همه دواوین و دفاتر شعر در بیست‌، سی ساله اخیر را به امید یافتن شعله سرکشی کاویده‌ام و به جرات می‌گویم، اگر از پاره‌ای استثنا‌ها و جرقه‌های پراکنده بگذریم‌، هیچ نغمه دل‌انگیزی از ساز شکسته شعر ما درین سال‌ها برنخاسته است و در باغ ادبیات ما درختان تناوری که ماندگار باشند و در سایه‌شان بتوان غنود نروییده و پانگرفته است...


بقیه داستان رو هم اینجا مطالعه بفرمایید

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 1:46 AM | ارسال نظر

Thursday, April 21, 2005

بی قرار

تو چشمک می‌زنی
من لبخند می‌زنم

می‌نشینیم
خیلی خسته‌ایم

بند ماسکت را باز می‌کنی
کمی گره‌اش سفت است
ولی باز می‌شود
من هم برش می‌دارم
می‌گذارم روی میز
کنار مال تو

این جا خیلی دور است
یک قهوه‌خانه
آن سوی صداها
من شیر مرغ سفارش می‌دهم
تو
جان آدمیزاد


سارا محمدی

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 5:28 PM | ارسال نظر

Wednesday, April 20, 2005

کلاه‌برداری زنجیره‌ای

واقعا باید به سعی و تلاش این دوست عزیز در مورد این بررسی ها و افشاگری های مستدل و جالب و کامل دست مریزاد گفت ... جدا من فکر میکنم دولت مردا و اقتصاد دانها و اونایی که میگن دلشون برای این مردم میسوزه و در حال پیشبردن ما به سوی آینده بسیار روشن هستن هم هیچ وقت همچین بررسی هایی عمرا نکردن...


اینجا نوشته های این دوست عزیز رو بخونید


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 8:51 PM | ارسال نظر

بازخواني دو تشييع تاريخی

بازخوانی دو تشييع تاريخی، از تهران تا واتيكان عنوان مطلبی است که الان تو سایت بازتاب میخوندم...
این مطلب رو اینجا و تحلیل جالبتری که وب لاگ نگاه دربارش نوشته رو اینجا بخونید.


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 8:38 PM | ارسال نظر

Tuesday, April 19, 2005

دویست میلیون دلار برای ویندوز

تبليغ ۲۰۰ ميليون دلاری مايکروسافت برای ويندوز

شرکت نرم افزار سازی مايکروسافت يکی از بزرگترين و پرهزينه ترين کارزارهای تبليغاتی خود را براه انداخته است ولی اين تبليغات برای محصولی جديد نيست....


بقیه این داستان رو اینجا بخونید



نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 9:00 PM | ارسال نظر

Monday, April 18, 2005

یک آوا

چه زیبا باشی، چه زشت
چه تردید داشته باشی و چه برایت مهم نباشد
پیش از آنکه فراموشم کنی یا اینکه بمیری
درونت را برایم بگشا
میخواستم بگیرمت .... میخواستم در آغوش بگیرمت
چه شیرین ترین افسوست باشم، چه بدترین خاطره ات باشم، بدترین
چه داده یا فروخته شده باشم
همیشه مال تو بوده ام
میخواستم بگیرمت .... میخواستم در آغوش بگیرمت و در چشمانت به خود آیم
میخواستم بگویم
که از تو دلگیر نیستم
میخواهم که مرا بفشاری
میخواهم که مرا در آغوشت بفشاری....


آرش عاشوری نیا هم زیباترین فلش کلیپی که میشد رو برای این ترانه زیبای Lynda Lemay ساخته که حتما به دیدنش می ارزه....


اینجا این فلش کلیپ زیبا رو ببینید


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 11:28 PM | ارسال نظر

Sunday, April 17, 2005

بزرگترین عدد اول کشف شده

این عدد بزرگترین عدد اول کشف شده است و از امسال دانش آموزان کلاس اول راهنمایی در درس ریاضی بخش اعداد اول باید حفظش کنن و بعد ثابت کنن که این عدد اول هست...
این عدد رو Dr. Martin Nowak آلمانی در فوریه ۲۰۰۵ کشف کرده است... ضمنا محاسبه این عدد چیزی بیش از ۵۰ روز روی یک کامپیوتر با پروسسور Pentuim 4, 2.4 GHz طول کشیده است.


اینم سایتی هست که دنبال اینجور کاراست


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 11:46 AM | ارسال نظر

Saturday, April 16, 2005

عدد پی

یادتون باشه از این به بعد واسه حساب کردن محیط و مساحت دایره از این عدد پی استفاده کنید وگرنه حتما جوابتون غلطه...
هرچند اگه از این عدد پی هم استفاده کنید بازم جوابتون غلطه...;)


اینجا عدد پی رو تا یک میلیون رقم اعشار ببینید

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 5:24 PM | ارسال نظر

Friday, April 15, 2005

ضد فیلتر

من یه صفحه با استفاده از PHPProxy درست کردم که باهاش میشه از فیلتر عبور کرد...
اینجا اون صفحه رو ببینید. روش کار هم خیلی ساده است ... فقط کافیه آدرس سایتی که میخواهید رو تو قسمت URL وارد کنید و ...


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 12:20 PM | ارسال نظر

Thursday, April 14, 2005

Get Firefox

این عکسو ببینید... برا من که خیلی جالب بود



نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 4:34 PM | ارسال نظر

My first 48 hours enduring Ubuntu 5.04

«Ubuntu جدیدترین سیستم‌عامل ساخته شده بر روی هسته لینوکس، ابزارهای GNU و سیستم بسته بندی دبیان می‌باشد. Ubuntu 5.04 که به نام Horay Hedgehog نیز مشهور است، چند روز پیش منتشر شد. این نخستین سیستم مبتنی بر لینوکسی است که می‌توان گفت تقریبا نیازهای روزانه مرا برآورده می‌سازد. این پیروزی بزرگی استبرای مطالعه کامل این بررسی، اینجا کلیک کنید.

Ubuntu is an ancient African word, meaning "humanity to others". Ubuntu also means I am what I am because of who we all are. The Ubuntu Linux distribution brings the spirit of Ubuntu to the software world


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 11:45 AM | ارسال نظر

Sunday, April 10, 2005

GIMPShop

چه تفاوتهایی بین Gimpshop و Gimp وجود دارد؟ بسیار خوب، اگر شما به سایت رسمی خالقGimpshop یعنیScott moschella سر بزنید متوجه خواهید شد. او به خوبی توانسته نسخه بازمتن Gimp را دستکاری کند و طرح بندی گزینه‌ها و option های آن را به خوبی با نرم افزار Adobe Photoshop مطابقت دهد. مسلما این یک کار بسیار خوب در دنیای بازمتن می‌باشد، چون اکثر کاربران و گرافیست‌هایی که در محیط ویندوز خود با Adobe Photoshop کار می‌کردند و تازه به سیستم عاملها و نرم افزارهای بازمتن روی آورده‌اند، حتما به نرم افزاری شبیه Photoshop نیاز دارند که Gimp می‌تواند نیاز آنها را بر آورده سازد، اما طراحی و طرز قرار گرفتن گزینه ها در Gimp ممکن است تفاوتهای زیادی با Photoshop داشته باشد که دچار سرگردانی کاربران خواهد شد. از این رو شما می‌توانید نسخه Gimpshop را دریافت و همانند اینکه با Photoshop کار می‌کنید، از آن لذت ببرید. طرز قرار گرفتن گزینه ها هیچ فرقی با Photoshop نخواهد داشت. لازم به ذکر است که به هیچ وجه از ویژگی‌های قدرتمد Gimp در نسخه Gimpshop کاسته نشده است. این نسخه بر پایه نسخه Gimp2.2.4 می‌باشد. هم اکنون می‌توانید نسخه جدید Gimpshop 2.2.4 را دریافت و از کار با آن لذت ببرید. اگر خطایی در آن مشاهده کردید می‌توانید آن را گزارش نمایید.



نقل از Technotux


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 10:26 AM | ارسال نظر

Saturday, April 09, 2005

My Workstation OS: Fedora Core 3

Jeremy LaCroix میگوید : من کار با لینوکس را با Redhat 7.x و از سال 2000 آغاز کردم . بعدا توزیع های دیگری مثل Lycoris, Debian, Knoppix, Ubuntu, Mandrake, SUSE و ... را هم امتحان کردم ولی هر بار دوباره به سمت Redhat برگشتم . بعد از اینکه Redhat انتشار سیستم عامل رایگان خود را متوقف ساخت من به سمت Fedora آمدم و FedoraCore 3 را به عنوان سیستم عامل Workstation خود انتخاب کردم . دلیل این انتخاب را اینجا مطالعه بفرمایید.


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 11:18 AM | ارسال نظر

Friday, April 08, 2005

طنز نوشته های ابراهیم نبوی

راستش تا یکی دو سال پیش عادت کرده بودم طنزنوشته های ابراهیم نبوی رو از سایت خودش nabavionline بخونم و اتفاقا خیلی از بخش نطق پیش از دستور یا همون بخش ملاحسنی که یه جورایی چهره سیاسی جامعه رو با طنز بیان میکرد دنبال میکردم تا وقتی که نمیدونم چرا ایشون قلم زدن تو اون سایت رو کنار گذاشت و ...
ظاهرا اخیرا ایشون یه بخشی تو سایت gooya رو میگردونن و من دوباره بخش نطق پیش از دستور ایشون رو با همون آب و تاب گذشته اینجا دیدم و کلی حال کردم ... ;)


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 8:45 PM | ارسال نظر

Sunday, April 03, 2005

April Fools

اینم دروغ ۱۳بدر یا دروغ اول آوریل...
هرچند من فکر میکنم مایکروسافت برای اینکه دوستدارانش سراغ ابزار دیگه ای نرن و همچنان معتاد به محصولات مایکروسافت بمونن یه روزی یه همچین کارایی هم بکنه ....

اینو ببینید و کلی بخندید


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 2:18 PM | ارسال نظر

ایمیل ۲ گیگابایتی جی میل

من الان دیدم که فضای ایمیل های رایگان گوگل یعنی جی میل ۲ گیگابایت شده....
این یعنی رو کم کنی.... بیچاره یاهو


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 10:25 AM | ارسال نظر

Saturday, April 02, 2005

There's a penguin for every one

اینا خیلی با مزه هستن .... شما هم یه نگاه بندازید
این یعنی اینکه تو دنیای اپن سورس با هر سلیقه و دیدگاه آزادید

آزادی آی آزادی خوب

اینجا همونی رو که گفتم ببینید

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 12:13 PM | ارسال نظر

Friday, April 01, 2005

وبلاگ شخصی دکتر معین

مصطفی معین، نامزد اصلاح طلبان در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در یک اقدام بی نظیر به افتتاح یک وبلاگ شخصی دست زده است. البته نکته بی نظیر این اقدام در آنجاست که این وبلاگ مانند وبلاگهای دیگر نامزدها تنها به انعکاس سخنرانی ها و مصاحبه های دکتر معین نمی پردازد و معین شخصاً به وبگردی می پردازد و اختصاصاً برای وبلاگش مطلب می نویسد. اگر دوست دارید که بیشتر با او آشنا شوید، فکر می کنم که این بهترین راه باشه


اینجا وبلاگ شخصی دکتر معین رو ببینید

نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 3:13 PM | ارسال نظر

موزیلا و جایزه 2500 دلاری

بنیاد موزیلا برای پیدا کردن 5 مشکل امنیتی در فایرفاکس 2500$ جایزه به آقای Michael Krax آلمانی داده است ....
خوب شما هم پیدا کنید و جایزه بگیرید ... ;)


اینجا متن کامل خبر رو بخونید


نوشته شده توسط مهدی حسن‌پور در ساعت 12:00 PM | ارسال نظر