نقدی بر باورهای رايج در مورد قاجاريه و سقوط آنان از قدرت
نهم آبان (31 اکتبر) مصادف است با هشتادمين سالگرد روزی که مجلس شورای ملی با تصويب ماده واحده ای به بيش از يکصد و سی سال فرمانروايی خاندان قاجار بر ايران پايان داد و تاج و تخت ايران را به رضاخان سردار سپه، صدراعظم وقت سپرد که چند ماه بعد پس از آنکه مجلس مؤسسان او را در مقام پادشاهی تأييد کرد با نام رضا شاه پهلوی رسماً تاجگذاری کرد و فصل تازه ای در تاريخ ايران گشود.
روايت رسمی تاريخ ايران، سلسله قاجار را نسبت به عقب ماندن ايران از قافله توسعه و ترقی مقصر می داند، توسعه و ترقی که همزمان با دوران حکومت قاجار، از غرب تا پشت دروازه های ايران رسيده بود. قاجارها همچنين متهمند به اينکه بخشهايی ارزشمند از خاک ايران را در قفقاز و آسيای ميانه و افغانستان به باد دادند و با اعطای امتيازات ناعادلانه به قدرتهای خارجی، منابع ثروت ايران را به بهای ناچيز به بيگانه واگذاردند.
سلطان علی ميرزا، فرزند سلطان عبدالمجيد ميرزا، برادر احمد شاه قاجار است، او که هفتاد و پنج سال دارد در بيروت به دنيا آمده اما از هيجده ماهگی در فرانسه زندگی می کند، تحصيلات خود را تا حدود دکتری در رشته اقتصاد در اين کشور به پايان رسانده و بجز سالهايی که پيش از انقلاب در ايران به کشاورزی اشتغال داشته، بقيه عمر خود را در فرانسه گذرانده است.
سلطان علی ميرزا هم اکنون بزگترين اولاد ذکور از ميان برادرزادگان احمدشاه است که در صورتی که سلطنتش ادامه می يافت، تاج و تخت ايران پس از او به آنان انتقال می يافت.
احمد شاه سه دختر و يک پسر داشت که از بين آنها، يکی از دخترها الآن زنده است و در حومه شهر ژنو در سوئيس زندگی می کند.
همچنين از احمد شاه نوه های زيادی مانده که بعضی از آنها همسران خارجی برگزيده و کمابيش در جامعه ميزبان حل شده اند اما بعضی ديگر هويت ايرانی خود را حفظ کرده و خيلی هم به ايران علاقمندند.
احمد شاه سه برادر تنی داشت: محمدحسن ميرزا که وليعهد بود و در سال 1943 ميلادی درگذشت، سلطان محمود ميرزا که در سال 1988 در اويان فرانسه فوت شد و پدرم سلطان عبدالمجيد ميرزا که در سال 1975 در پاريس از دنيا رفت.
او يک برادر ناتنی هم داشت که از همسری که محمد علی شاه پيش از ازدواج با ملکه جهان، مادر احمد شاه داشت به دنيا آمده بود.
برادران احمدشاه همگی از ايران رفتند اما برادر ناتنی او و اولادش در ايران ماندند.
پس از شهريور 1320 خورشيدی (1941 ميلادی) که رضاخان از حکومت کنار گذاشته شد اين ايده مطرح شد که سلطان حميد ميرزا، پسر محمدحسن ميرزا را به ايران برگردانند و پادشاه کنند.
سلطان حميد ميرزا در دانشکده دريانوردی تحصيل کرده و به ناوگان بازرگانی بريتانيا پيوسته بود اما با راه افتادن جنگ جهانی دوم به نيروی دريايی منتقل شده و افسر نيروی دريايی بريتانيا شده بود و همين موضوع مشکلی برای به سلطنت رساندنش بود و اين موضوع در همان حد صحبت باقی ماند.
احمد شاه هيچگاه کنار گذاشتنش از سلطنت را نپذيرفت و آن را قانونی ندانست، محمد حسن ميرزا هم پس از مرگ احمد شاه خودش را در روزنامه های اروپا به عنوان وارث تاج و تخت ايران اعلام کرد اما ادعای خاندان قاجار بر تاج و تخت با مرگ محمد حسن ميرزا ديگر هيچگاه جنبه رسمی پيدا نکرد.
به نظر من در همان زمان احمد شاه در ايران افرادی مثل مصدق، قوام السلطنه و ديگران بودند که اگر سلطنت احمد شاه ادامه می يافت می توانستند با کمک برخی از رجال آن زمان که افرادی قوی بودند دموکراسی رجالی در ايران برپا کنند و اين دموکراسی رجالی بمرور، همان گونه که در ممالکی همچون انگلستان پيش آمد، به دموکراسی ملی بينجامد.
من معتقدم که بريتانيا نقش فعالی در ساقط کردن خاندان قاجار از قدرت داشت و اين را قبول ندارم که می گويند عوامل بريتانيا بدون اطلاع دولت مرکزی اين کشور در روی کار آوردن رضا خان شرکت کردند.
من فکر نمی کنم که مملکتی مثل بريتانيا که در آن زمان امپراتوری قوی ای بود، سفارتخانه اش در تهران بدون توافق دولت مرکزی اقدامی بکند.
در وزارت خارجه بريتانيا دفاتری هست که سياست بلندمدت اين کشور را تعيين می کند، منقرض کردن سلطنت قاجار هم حتماً از همان سياستهايی است که در اين دفاتر تعيين شده و مورد قبول مقامات بريتانيايی بوده است.
خاندان قاجار در آن دوران مشکل خدمات بزرگی به ايران کرد، آغامحمد خان قاجار اين مملکت را که در قرن هيجدهم پاره پاره شده بود يکپارچه کرد و هيجده سال جنگيد تا تماميت ارضی آن را تأمين کند.در دوران ناصرالدين شاه چون ايران در صلح به سر می برد و جنگی رخ نداد، فرهنگ و هنر و ادبيات پيشرفت کرد و نوعی رنسانس بوجود آمد که آثار آن هنوز در ايران مشهود است.ارتش نوين ايران را هم عباس ميرزا، وليعهد فتحعلی شاه با کمک خارجيان و بخصوص فرانسويها شکل داد.
قاجاريه ايران را به آستانه دنيای مدرن رساند.
نقل از BBC
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
3:24 PM
|
ارسال نظر
Persian Support for Ubuntu 5.10
یک راهنما برای اضافه کردن قلمها و امکانات زبان فارسی به Ubuntu 5.10 آماده شده.
برای مطالعه این راهنما اینجا کلیک کنید.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
2:01 PM
|
ارسال نظر
التماس دعا
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:46 AM
|
ارسال نظر
xFarDic 0.7.2 released
نسخه بهروز شدهای از واژهنامه چند زبانه xFarDic منتشر شد. در این نسخه امکان برگردان ترجمه کلمات مشابه موجود در چند بانک واژه نصب شده در نرمافزار فراهم شده است. برای نخستین بار در زمان بارگذاری بانک اطلاعات واژهها در ابتدای اجرای نرمافزار، یک Splash Screen نمایش داده میشود. در پنجره تنظیمات برنامه نیز دگمه «انصراف» اضافه شده، در چیدمان این پنجره تجدید نظر شده، اشکال اضافه شدن بانکهای داده تکراری و یک اشکال کوچک در ترجمه fa_IR نیز برطرف شده و متن پنجره «درباره» نیز بهروز شده است. در این نسخه شیوه ایجاد بسته rpm کاملا دگرگون شده و نیازی به استفاده از گزینه nodeps-- برای نصب آن وجود ندارد. لطفا همچون گذشته ما را از نظرات و پیشنهادات خود محروم ننمایید. برای مطالعه مستندات راهنمای این نسخه اینجا کلیک کنید. برای دیدن تصویری از نسخه جدید اینجا کلیک کنید. برای دریافت بانکهای واژه مختلف نیز میتوانید به اینجا مراجعه نمایید. دریافت:
Debian Package 2048 KB | RPM Package 1705 KB | Source Code 291 KB
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:30 AM
|
ارسال نظر
جز یک مورد، بقیه تکذیب می شود
در محله خاني آباد متولد شده ومي گويد بچه درسخواني بوده است. ليسانس مکانيک راکه از دانشگاه خواجه نصير مي گيرد همزمان از کلاسهاي بازيگري امين تارخ نيز فارغ التحصيل مي شود .علاوه بر آن در کلاس هاي بازيگري و کارگرداني سمندريان شرکت مي کند .خودش مي گويد اولين بار در سريال عيد آن سالها جلوي دوربين رفته است : "اين کار شايد از لحاظ تجربه يکي ازبهترين کارهاي من بود چرا که با کارگردانی مانند سعيد ابراهيم فر کارکردم واين براي من يک لبخند به همراه داشت .به خاطر مي آورم اولين روزي که براي بستن قرارداد کار رفته بودم از من پرسيد درس مي خواني گفتم : بله .گفت : يک قولي به من بده درست را به خاطر سينما وتلويزيون رها نکني من همان جا قول دادم و بر سر قولم هم ماندم .گاهي فکر مي کنم چه قول بدي دادم چرا که هنوزم من خودم را يک دانشجو مي بينم ."
و ادامه داستان...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:21 AM
|
ارسال نظر
Ubuntu 5.10 step by step installation guide
اولا اینکه بعد چند روز استفاده از ساعات بیکاری یک راهنمای قدم به قدم تصویری برای نصب آخرین نسخه گنو/لینوکس Ubuntu یعنی نسخه 5.10 یا Breezy Badger آماده کردم، بعید میدونم با دیدن این تصاویر دیگه کسی بمونه که نتونه این لینوکس رو نصب کنه.
به ظاهر شاید کار ساده ای بیاد ولی جدا این چند روز پدرم در اومده...
دوما اینکه خیلی خوشحالم برای خودم، مثل اینکه کم کم گوش شیطون کر، اگه خدا بخواد یه کم به کارایی که دوست دارم میرسم ;)
n+1 تا پروژه تو مغزم میچرخن که باید انجام بدم ولی خوب امان از *** گشاد ;)
برای دیدن این راهنما اینجا کلیک کنید، اینم صفحه اصلی راهنما هاییست که می نویسم...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
11:13 AM
|
ارسال نظر
شماره سیزدهم نشریه الکترونیک لینوکس منتشر شد
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:50 AM
|
ارسال نظر
احیا
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
9:18 PM
|
ارسال نظر
برای انتخاب دختر نمونه ايراني نظر بدهید
رئيس شوراي فرهنگي، اجتماعي زنان گفت: نظر سنجي از مردم براي نحوه انتخاب دختر نمونه ايراني از امروز آغاز مي شود.
منيره نوبخت افزود: طي درخواستي كه از سوي كارشناسان و صاحبنظران براي دريافت اطلاعات بيشتر و نظرات عمومي مردم جهت معيارهاي انتخاب دختر نمونه سال از اين شورا بعمل آمد، شوراي فرهنگي، اجتماعي زنان از امروز در سايت شبكه با ارائه فرمي به اين مهم توجه كرده است.
وي گفت:هم زمان با مطرح شدن طرح انتخاب دختر نمونه برخيها در ارتباط با اجراي اين طرح انتقادات،نگرانيها و پيشنهاداتي داشتند كه سئوالات اين نظرسنجي براي شفاف شدن نظرات افراد و نيز اصلاح و رفع موانع نگران كننده در همين رابطه تهيه شده است.
نوبخت افزود: نظرسنجي انتخاب دختر نمونه حداكثر دو هفته در سايت شبكه موجود است اما اگر اين نظرسنجي به زمان بيشتري نياز داشته باشد به تمديد اين مدت توجه خواهد شد.
وي با بيان اينكه نظرسنجي دختر نمونه سال با استقبال خوبي مواجه خواهد شد گفت:ارائه ديدگاهها و نظرات در اين خصوص نشان دهنده اين واقعيت است كه انتخاب دختر نمونه از توجه جامعه برخوردار شده است.
نوبخت امكان اجراي اين طرح در سال اول را براي شهر تهران اعلام كرد و افزود: معمولا مشابه اين نظرسنجيها در تهران و جامعه آماري هزار تا 1500 نفر از كل مناطق شهر تهران بود.
نقل از آفتاب
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
9:12 PM
|
ارسال نظر
مقدمه ای بر نرم افزارهای آزاد / باز متن
نسخه نهایی کتاب "مقدمه ای بر نرم افزار های آزاد / بازمتن'' به تألیف آقای دکتر محمد خوانساری و دکتر محمد ربیعی آماده و در دست چاپ است.این کتاب اولین کتاب از سری کتاب های نرمافزارهای آزاد/ بازمتن است که توسط دبیر خانه شورای عالی انفورماتیک و با همکاری مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته شریف و همچنین حمایت شورای عالی اطلاع رسانی تهیه خواهد شد.
سرفصل های این کتاب به شرح زیر است:
- بیان مفاهیم پایه ای نرم افزار های آزاد/ بازمتن
- دلایل رویکرد به نرم افزار های آزاد / متن باز و شرح معایب آن
- برخورد دولت های مختلف با نرم افزار های آزاد/ بازمتن
- شرح تاریخچه و مفاهیم مرتبط با سامانه عامل گنو / لینوکس
- بیان نمونه هایی از پروژهای موفق نرمافزارهای آزاد/ بازمتن
- حق مالکیت معنوی و مجوز های مربوط به این نرمافزارها
- الگوهای تجاری نرم افزار های آزاد / بازمتن
- شرح مفهوم و روش بومیسازی و بین المللیسازی
- معرفی طرح ملی نرم افزارهای آزاد/ بازمتن
نسخه الکتریکی این کتاب هم اکنون در بخش کتاب های سایت فارسی لینوکس قابل دریافت است.
لازم به یادآوری است که مخاطب اصلی این کتاب مدیران و کارشناسان می باشند.
نقل از تکنو تاکس
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
8:42 PM
|
ارسال نظر
یکصد میلیون بار دانلود برای فایرفاکس
به مناسبت یکصد میلیون بار دانلود مرورگر فايرفاكس، اعضای گروه لینوکس دانشگاه ایالتی oregon جشنی برپا کردند. آنها با فرستادن بالنی به هوا که پرچم فایرفاکس به پایین آن متصل بود، شادی خود را نشان دادند.
و ادامه داستان...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
6:46 PM
|
ارسال نظر
امام علی
نزد حقيقت و تاريخ يکسان است او را بشناسي يا نشناسي.
تاريخ و حقيقت گواهي مي دهند که او وجدان بيدار و قهار، شهيد نامي، پدر و بزرگ شهيدان، علي بن ابي طالب، صوت عدالت انساني، شخصيت جاويد شرق است!
اي جهان چه مي شد اگر هر چه قدرت و قوه داري به کار مي بردي و در هر زمان عليي با آن عقلش، با آن قلبش، با آن زبانش و با آن ذوالفقارش به عالم مي بخشيدي؟!
"جرج جرداق"
اما علي، ما را نمي رسد جز آن که او را دوست بداريم و به او عشق بورزيم، چه او جوانمردي بس عاليقدر و بزرگ نفس بود، از سرچشمه وجدانش خير و نيکي مي جوشيد، از دلش شعله هاي شور و حماسه زبانه مي زد، شجاع تر از شير ژيان بود ولي شجاعتي ممزوج با لطف و رحمت و عواطف رقيق و رافت...
در کوفه غافلگير و کشته شد، شدت عدلش موجب اين جنايت گرديد!... پيش از مرگش درباره قاتل خود گفت:" اگر زنده ماندم خود مي دانم و اگر درگذشتم کار به دست شماست، اگر درگذريد به تقوا نزديک تر است!...
"کارلايل"
علي بن ابي طالب از اين دنيا چشم فرو بست، مانند آن پيامبران که به قومي مبعوث مي شدند و آن قوم شايستگي آن پيامبران را نداشتند، و در جوامعي زندگي مي کردند که جوامع آنان نبوده است...
"جبران خليل جبران"
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
8:02 PM
|
ارسال نظر
ممنوعیت ورود کالا از کره جنوبی در پی رای علیه ایران این کشور در آژانس انرژی هسته ای
نبوغ از حد گذشته است. واقعا گاهي اوقات آدم از اينکه مي بيند هموطنان ايراني چه فکرهاي تازه اي به ذهنشان مي رسد، از خوشحالي اشک توي چشمانش جمع مي شود. چه کسي فکر مي کرد دولت ايران و رئيس جمهور محترم منتخب شوراي نگهبان بتوانند عقل شان را روي هم بگذارند و بعد از کلي فکر کردن، در اين دنيايي که ما هيچ دشمني نداريم و اين همه به دشمن نياز داريم، کره جنوبي را کشف کنند و واردات را از اين کشور ممنوع کنند.
من که به سهم خودم از کره جنوبي متنفرم، اين کشور در طول تاريخ ايران بدترين دشمني ها را در حق ملت ما کرده است. يکي از کارشناسان برخي از دلايلي که باعث قطع رابطه ايران با کره جنوبي شد، به شرح زير برشمرد:
۱- کره جنوبي همزمان با حمله مغول ها در قرن هشتم بيشترين کمک را به آنان کرد تا مردم نيشابور را قتل عام کنند. شخصي کروي به نام "پارک سون جيل" با نام مستعار سون جيلاي خان در تمام مدت قتل عام ملت ايران در کنار چنگيزخان بود.
۲- کره جنوبي در قتل امير کبير نقش داشت و اولين بار فردي به نام" کيم جونگ باب" با نام مستعار محمدعلي باب در ترويج بهائيت نقش داشت و همين شخص مزدور بود که در پشت صحنه قتل اميرکبير را اداره مي کرد.
۳- بر اساس اسنادي که سه روز قبل کشف شده است، کودتاي 28 مرداد توسط يکي از عوامل مرموز کرده جنوبي انجام شد، نام اين عامل مرموز « کيم ايل جون» بود که با نام مستعار کيم روزولت يا کرميت روزولت در کودتاي آمريکا عليه ملي کردن نفت و اورانيوم توسط دولت ملي اسلامي آسيد محمد مصدق نقش داشت.
۴- در تمام مدت جنگ تحميلي کره جنوبي مواد شيميايي را بطور مرموزي توسط آلماني ها و هواپيماهاي سوپراستاندارد ساخت ال جي را توسط فرانسوي ها به صدام داد و از اين طريق دشمني خود را با اسلام و جمهوري اسلامي اثبات کرد.
۵- در طول سه سال گذشته کره جنوبي با ممنوع کردن حجاب در مدارس پاريس و حمايت ازشبکه هاي تلويزيوني در لس آنجلس و ايجاد فشار بر مسلمانان پاکستاني در لندن بيشترين نقش را در حمايت از دشمنان اسلام بازي کرد.
۶- در طول سالهاي گذشته کره جنوبي با ترويج اتومبيل هاي باصطلاح دوو و هيوندا و پرايد در ايران که از طريق عناصر نزديک به کارگزاران صورت گرفت، رانندگان ايراني را مجبور به تندروي در جاده ها کرد و تعداد بسيار زيادي از ايرانيان در اثر توطئه هاي کمپاني جاسوسي صنعتي نظامي دوو در جاده چالوس و هراز به شهادت رسيدند.
۷- در طول پنج سال گذشته اکثر تصاوير مستهجن و ضد اخلاقي در ايران توسط تلويزيون هاي کثيف باصطلاح ال جي دريافت شده و بسياري از مفاسد اخلاقي توسط عوامل ال جي در ايران رواج داده شده است.
در راستاي همه موارد فوق ايران اعلام کرد که به دليل مخالفت انگليس، آلمان و فرانسه با انرژي اتمي که با تحريک آمريکا و اسرائيل صورت گرفته است، واردات کالا از کره جنوبي قطع مي شود. قرار است دولت ايران به کشور دوست و برادر کره شمالي کمک هايي بکند تا اين کشور عدالت پرور و مهرورز بتواند مشت محکمي به دهان کره جنوبي زده و توليد خود را بالا ببرد تا ايران بتواند به جاي کره جنوبي از کره شمالي کالاهاي خود را وارد کند.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
8:04 PM
|
ارسال نظر
شب قدر
انا انزلناه فی لیله القدر. وما ادراک ما لیله القدر. لیله القدر خیر من الف شهر. تنزل الملائکه و الروح فیها باذن ربهم من کل امر. سلام هی حتی مطلع الفجر.
و ما "آن" را در شب قدر فرود آوردیم. وچه می دانی که شب قدر چیست. شب قدر از هزار ماه برتر است. فرشتگان و آن روح در این شب فرود می آیند. به اذن خداوندشان و از هر سو بر این شب سلام می کنند تا آنگاه که سپیده دم می زند.
در این تاریخ مرده و راکد و ساکن که می گذرد و به پیش می رود و تاریخی که پر است از تقلید و تکرار و خالی از هیجان و شور و حرکت ونشاط و تحول؛ شب قدری ظهور می کند.شبی که بهتر از هزار ماه است. می کشد هر چه تباهیست. سیاهی را پشت سر می گذارد و سپیدی صبح را بشارت می دهد.
شب قدری قدم به عرصه وجود می نهد که از هزار ماه بهتر است. از هزار ماه سیاه روشن تراست. از هزار ماه ساکن و منجمد پویا تر است. نوید می دهد. می آید و دگرگون می کند. وتو چه دانی که شب قدر چیست؟ شب قدری که در سیاهی چون جرقه ای طلوع می کند.
آری طلوع. جرقه ای که طلوع می کند. جرقه ی دگرگونی. قدمی در مسیر شدن. گامی در ترک بودن.انقلابی در پس این ظلمات.
و سیاهی و تیرگی ای بهتر از تمام روشنی های دنیا....و شبی بهتر از تمام شب های تاریخ. بهتر از هزار ماه. هزار ماه بی تغییر. هزار ماه کور و کر.
و شبی فراموش نشدنی...چون شب حکومت ۵ ساله علی ! شب بیداری و آگاهی.....احیا
و هزاران فرشته ای که به سوی زمین روانه می شوند تا حلول این شب را بر تو تبریک گویند. تبریک گویند این شب بر آشفتن را...این شب معترض را...
و شب قدر...بهتر از هزار ماه...سلام بر این شب
تا صبح بر این شب سلام
نقل از مقاله شب قدر- خودسازی انقلابی به قلم دکتر علی شریعتی
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
11:33 PM
|
ارسال نظر
دختران تركمن شب قدر هديه مي گيرند
دختران تركمن در شب قدر كه ميان آنها معمولا به ، قدر گيجه معروف است ، چشم انتظار همسر آينده خود مي مانند. آنها مي دانند كه قرار است به مناسبت اين شب عزيز هديه اي از او بگيرند. اين هديه در زبان محلي ، " قدر ايميش " نام دارد و نشانگر اهميت و ارزش اين شب نسبت ساير شب هاي سال است. تركمن ها در قاموس بومي و اعتقادي خود ، اين هديه بردن براي نو عروس را خوش يمن و براي زندگي آن زوج ، مبارك مي دانند . چرا كه اين شب ، شب نزول قرآن است.
البته تركمن ها براي اين شب خجسته ، برنامه ها و مراسم ديگري را هم تدارك مي بينند كه بيشتر به جشني بومي - مذهبي مي ماند. آنها اين شب را همچون عيدي بزرگ پاس مي دارند و به ميهماني و شب نشيني و شادي مي پردازند. زنان تركمن از شب هاي قبل براي اين جشن ، شيريني ها و تنقلات محلي خاصي آماده مي كنند ؛ از جمله نوعي شيريني محلي مخصوص به نام بومي " بيشمه " كه در واقع شيريني مخصوص اين شب است.
علاوه بر " بيشمه " ، نوعي كيك برنجي به نام " كوميشدان " هم پخته مي شود. و همچنين نوعي سمبوسه كه در زبان محلي به " بورك " معروف است ؛ اين غذاي قديمي كه تاريخي چند صد ساله دارد غذاي محلي خوشمزه و پرطرفداري ست كه مخصوصا در شب نشيني ها استفاده مي شود . زنان تركمن ، براي تهيه نان اين سمبوسه، آرد را با نمك الك مي كنند و وسط آن را باز كرده و مقداري كره آب شده مي ريزند و دوباره مواد را مخلوط مي كنند. سپس تخم مرغ ها را شكسته و خمير را ورز مي دهند. همزمان روي تابه مواد داخل سمبوسه را هم آماده مي كنند. اين مواد عبارتند از گوش چرخ كرده ، پياز ، ادويه ، ليمو ، كره ، نمك و فلفل؛ كه همه با هم غذاي خوشمزه و خوش منظره اي براي سفره هاي شب نشيني تركمن ها مي سازند. معمولا تركمن ها همه اين خوردني ها را به اضافه فرني ، سر سفره مي نهند و منتظر مهمانان خود مي مانند.
در همين شب نشيني هاست كه دست به دعا بر ميدارند و درد ها و حاجت هاشان را زمزمه مي كنند . آنها بر اين باورند كه در اين شب خضر و الياس ، در ميان زمينيان در گردش اند و به هر كس بر خورند ، دعايش را برآورده مي كنند. اين انگاره افسانه آميز باعث مي شود ، همه براي بيدار ماندن و دعا كردن مشتاق باشند. علاوه بر اين تركمن ها معتقدند در اين شب تمام آب هاي شور دنيا ، شيرين مي شوند. مطمئنا اين انگاره ثابت نشده است اما با اين همه نشانگر عمق اعتقادات محكم مردم و علاقه و پيوندي ست كه با اين شب دارند.
كودكان هم براي اين شب زنده داري به يادماندني سال ، برنامه و رسوم خاصي دارند كه با شور و شوق اجرا مي كنند ؛ از جمله نوعي بازي محلي ست كه " آي ترك – گون ترك " ناميده مي شود . كه ريشه از ادبيات فولكلور مردم تركمن مي گيرد. در اين بازي براساس افسانه هاي تركمن ، بچه ها در واقع به ماه و خورشيد تشخص مي بخشند . در اين بازي ، ماه ( آي ) « دختر » و خورشيد ( گون يا گونش ) « پسر » است. و به اين ترتيب است كه شب قدر در تقويم مردم تركمن ، به عنوان يك ضيافت پرشكوه برجستگي خاصي پيدا مي كند .
نسيم خليلي
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
11:22 PM
|
ارسال نظر
تبریک احمدی نژاد به صدر اعظمی که هنوز انتخاب نشده است
محمود احمدينژاد رئيس جمهور با ارسال پيامي براي خانم آنگل مركل، انتخاب وي به سمت صدراعظم جمهوري فدرال آلمان را تبريك گفت.
به گزارش «انتخاب» به نقل از دفتر رسانهاي رياست جمهوري، رئيس جمهوري در اين پيام اظهار اميدواري كرده است كه از طريق گفتگو و رايزنيهاي مستمر، مناسبات ديرينه دو كشور در راستاي منافع دو ملت، بيش از پيش گسترش و تعميق يابد.
اما يكي از خوانندگان «انتخاب» از آلمان به نام آقاي «غلامرضا تنها» طي ارسال ايميلي آورده اند: بسي جای تعجب است که آقای رئيس جمهور هنوز خبر ندارند که خانم مركل هنوز به مقام صدراعظمی مفتخر نشده اند و احتمال آن است که ايشان در اواسط ماهNov. برای اين مقام كانديدا شوند و نمايندگان مجلس هم به ايشان رای بدهند.
وي ادامه داده است: خانم مركل در حال حاضر فقط يک کانديدا براي اين مقام نيست و هنوز هم مجلس رای به ايشان ندادند. خوب است که مشاوران رئيس جمهور هم تحقيقي از سياست آلمان بنمايند، قبل از اينکه نامه رسمی بفرستند.
خواننده ديگري از اوكراين نيز نوشته است: با توجه به اينكه خانم مركل هنوز صدراعظم المان نشده اند به نظر مي رسد در ارسال پيام تبريك اقاي احمدي نژاد اشتباه رخ داده باشد اين موضوع در خارج كشور و بين خبرنگاران بازتاب داشته است.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
11:12 PM
|
ارسال نظر
بدون شرح
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:19 PM
|
ارسال نظر
فلسفه اپن سورس - در گفتگو با اريک ريموند
موضوع اپنسورس (Open Source) و موضوع نرمافزار آزاد رايگان (Free)، موضوعات پيچيدهاي نيستند. اما هرچه بيشتر در اين مورد مطالعه ميكنيم متوجه وجود لايههاي عميقتري ميشويم و هرچه پايينتر ميرويم، موضوع، رنگ و بوي فلسفي بيشتري بهخود ميگيرد. مصاحبهاي كه با اريك ريموند ترتيب داده شده است و ترجمه آن را در ادامه ميخوانيد، بهخوبي عمق بحث فلسفه منبعباز (اپنسورس) را نمايان ميسازد. در اين مصاحبه علاوهبر بررسي چند و چون فلسفه منبعباز، به جريانات تجاري كه حول و حوش اپنسورس شدن تكنولوژي جاوا ميان شركتهاي سان و IBM برقرار است، اشاره ميشود و موارد ديگري مانند جريان SCO و موضوع مذاكرات بين سان و مايكروسافت نيز مورد نظر قرار ميگيرند. بسياري از كاربران و خصوصاً برنامهنويسان و علاقمندان به نرمافزارهاي منبع باز، Eric Raymond را ميشناسند. اما اگر بخواهيم او را براي آن گروهي از خوانندگان كه تا اين لحظه نام او را نشنيدهاند معرفي كنيم، ميتوانيم او را بنيانگذار جنبش منبع باز و يا حداقل يكي از پيشروترين افراد فعال در اين جنبش نرمافزاري بناميم. در اين ارتباط در متن مصاحبه موارد دقيقتري را خواهيد خواند. اما بهجهت معرفي اريك ريموند از زاويه ديگر، ميتوانيم به بخشي از اتوبيوگرافي او بهنقل از سايت شخصي وي بهنشاني http://www.catb.org/esr كمك بگيريم.
اريك ريموند ضمن فعاليت و تحقيق در روابط انساني جامعه و فرهنگ هكر اينترنتي، بهعنوان يك فرد ناظر در اجتماع هكرهاي اينترنتي شناخته شده است. تحقيقات او روشنگر موفقيتهاي چشمگير مدل توسعه نرمافزار منبعباز بوده است. در فهرست پروژههاي نرمافزاري ريموند، علاوه بر كار بر روي سيستمعامل يونيكس، نام يكي از پركاربردترين نرمافزارهاي انتقال اطلاعات از طريق پستالكترونيك نيز ديده ميشود. ريموند علاوه بر فعاليت در حوزههاي نرمافزارهاي منبعباز، علاقمنديهاي ديگري نيز دارد و يكي از طرفداران پروپا قرص ادبيات علمي تخيلي نيز هست. ريموند ضمن داشتن درجه و عنوان كمربند مشكي در ورزش رزمي تكواندو، يك نوازنده ماهر و موسيقيدان نيز هست. اما واقعيت آن است كه هيچ يك از موارد فوق در زندگي اريك ريموند به اندازه نقش او در به جريان انداختن جنبش منبعباز اهميت نمييابند و افراد بسياري بهدرستي او را يك انسانشناس سرگردان و فيلسوف دردسرساز ميدانند كه بر حسب تصادف، در زمان مناسب در موقعيت درستي قرار گرفته است. مصاحبهكننده يعني خانم Terri Wells نيز يكي از آشنايان ريموند است كه سابقه آشنايي آنها به سالها قبل از آنكه اريك به شهرت برسد باز ميگردد. ضمناً لازم به ذكر است كه در كلام ريموند، هكر نه به معناي متداول آن بلكه به متخصصان خبره كامپيوتر اطلاق ميگردد.
و ادامه داستان...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
1:58 PM
|
ارسال نظر
OpenOffice.org 2.0 released
مجموعه اداری OpenOffice.org 2.0 منتشر شد. OpenOffice.org یک مجموعه نرم افزارهای اداری کدباز میباشد که توسط شرکت SUN حمایت مالی شده و قابلیت نصب بر روی سیستم عاملهای مختلف مانند Windows ، Linux ، Solaris و BSD ها میباشد.
این انتشار که پس از چندین انتشار آزمایشی طولانی صورت میگیرد شامل بهینه سازیها و رفع ایرادها و اضافه شدن قابلیتهای جدید میباشد.
این نسخه دارای بخش بهینه شده ساخت فایلهای PDF ، محیط گرافیکی جدید، پشتیبانی از OpenDocument و سرعت اجرای بسیار سریعتر می باشد.
برای مطالعه جزئیات بیشتر اینجا ، برای مشاهده بخشهای اضافه شده در این انتشار اینجا و برای دریافت نسخه جدید اینجا کلیک کنید.
برای دیدن تصاویری از محیط گرافیکی اجزای مختلف این مجموعه اداری بر روی لینکهای زیر کلیک نمایید.
Writer ، Impress ، Math ، Draw ، Calc ، Base
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
12:40 PM
|
ارسال نظر
متهم گریخت
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
9:32 PM
|
ارسال نظر
دعا برای مرگ الفبا
گفتند مردي به معلمي سرخانه فرزندان بزرگي مشغول بود. روزي شنيد که بچه هاي به ستوه آمده از سخت گيري او بعد از نماز دعا مي کنند که خدايا اين ملاي ما را بکش. معلم رو برگرداند و به بچه ها گفت اگر من بميرم پدرتان معلمي ديگر خواهد گرفت کار شما چاره نمي شود، پس اگر مي خواهيد از رنج درس و مشق خلاص شويد دعا کنيد که پدرتان بميرد. پدر بچه ها هم از اتفاق پشت در بود و اين مکالمه مي شنيد گفت نه بابا جان اگر من هم بميرم بالاخره يکي شما پدرمرده ها را بزرگ خواهد کرد، او برايتان معلم مي گيرد پس دعا کنيد الفبا بميرد تا اصلا خلاص شويد.
حالا جناب علي زادسر در نامه خود درباره اخباري که درباره دولت و نو دولتان بر سر زبان هاست تذکر ها داده. نمي پرسد که چرا چنين مي کنيد و چرا همه کار کشور را نهاده به فريب خلق مسلمان مشغوليد، بلکه چاره را در جلوگرفتن از اينترنت و سايت هاي اينترنتي مي بيند. دعا مي کند که معلم نميرد.
و ادامه داستان...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
9:20 PM
|
ارسال نظر
دوره احمدی نژاد، رکورد تخلفات مالی شهرداری را شکست
در شهرداری دوره احمدی نژاد به اندازه مجموع تخلف های سه شهردار قبلی - کرباسچی ، ملک مدنی و الویری - تخلف مالی صورت گرفته است. این را گزارشی می گوید که شورای شهر تهران به دفتر رهبری اعلام کرده است و "روز" براي نخستين بار، سر فصل هايي از آن را منتشر مي کند.
احمدی نژاد پس از سابقه طولانی برخوردهای همفکرانش با کرباسچی و حمله های روزنامه های همفکرش به تخحلف های دو شهردار بعدی و با شعار خدمت کردن به محرومان و طبقه فرودست جامعه به کاخ شهرداری رفت و همواره اقداماتش با بزرگنمایی رسانه های محافظه کار و به خصوص تلویزیون همراه بود. اما پرونده ارسالي به رهبري، اثبات مي کند که حجم تخلف و اختلاس در دوره مسووليت احمدي نژاد در شهرداری تهران، بیش از مجموع تخلف های اثبات شده و نشده سه شهردار قبلی بوده است.
مدافعان احمدي نژاد معتقدند که این تخلف ها به زیر دستان شهردار احمدی نژاد مربوط بوده و خود او در این زمینه نقشی نداشته است. به هر تقدير، گزارش شوراي شهر نشان می دهد که او در مواردي نهایت کوشش را برای پنهانکاری و حمايت از متخلفين انجام داده است. هرچند در نهايت، به خاطر بروز اختلاف ها نتوانسته است مانع ارسال گزارش برای رهبری شود و البته شوراي شهر نيز از ارائه آن به دادگاه خوداری کرده است.
در این گزارش به نمونه های متعددی از تخلف های شهردار اشاره شده است که یک نمونه آن منوریل تهران است. این پروژه که بدون کار کارشناسی لازم انجام گرفت و علی رغم مخالفت دولت وقت، ادامه یافت، یکی از مواردي است در ان تخلف زیادی صورت گرفته است.
پروژه منوريل که با اصرار شهرداری آغاز شده بود، قرار بود در فاز اول میدان صادقیه را به فرودگاه متصل کند و کار از میدان صادقیه با نصب ستون هایی آغاز شد. برای راه اندازی فاز اول پروژه مبلغ 20 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شد ه بود. البته این بودجه قرار بود فقط صرف راه اندازی خطوط شود و براي تهیه قطار بودجه دیگری پیش بینی شده بود. پروژه منوريل، بانصب ستوان هایی در میدان صادقیه آغاز شد، اما در میانه کار وزارت راه به طور مکتوب اعلام کرد که فرودگاه مقصد مناسبی برای منوریل نیست؛ زیرا قرار است محل فرودگاه تغییر کند و این همه هزینه برای آن عاقلانه نیست. از سوی دیگر سازمان میراث فرهنگی طي نامه اي يادآوري کرد که میدان آزادی جزو میراث فرهنگی است و طبق مقررات یونسکو عبور ریل از فضای آن ممنوع است. همین دو نامه حکایت از آغاز کاری بدون کارشناسی می دهد؛ زیرا بررسی های محیطی در تهیه طرح های مقدماتی چنین پروژهایی ضروری است و این پروژه فاقد آن بوده است. اما این، همه ماجرا نیست.
بقيه ماجرا را آن هایی که هر روز گذرشان به میدان صادقیه تهران می افتد، بهتر می توانند تصور کنند . منوریلی که قرار بود با 20 میلیارد میدان صادقیه را به فرودگاه متصل کند، هم اکنون با نصب تعدادی ستون و صرف 10 میلیارد از آن بودجه متوقف شده است. کارشناسان پیشرفت کار را 5 درصد ارزیابی کرده اند، اما 50 درصد بودجه هزینه شده است. علاوه بر این زمین های زیادی در همان منطقه به مجریان پروژه واگذار شده است؛ اما مجریان چه کسانی اند؟ این جای داستان از همه جالب تر است: این پروژه را تعدادی از پرسنل سپاه با شراکت برادر رییس جمهور فعلی قرار داد بسته بودند و اگر چه این پروژه برای مردم منوريل نداشت، اما برای آنان برکت کافی به ارمغان آورد.
یکی دیگر از مواردی که در گزارش شوراي شهر به آن اشاره شده است، موضوع چراغانی ها و تزیینات خیابان ها به مناسبت های مذهبی و انقلابی است که از دوره شهرداری احمدی نژاد رونق گرفته است. در یکی از موارد چراغانی و تزیین منطقه ای [گویا تزیین حد فاصل میدان ونک تا پارک وی برای یک سال] به مبلغ 2 میلیارد تومان با شرکتی قرار داد بسته است. شرکت مربوطه بعد از عقد قرارداد در نامه ای به شهردار وقت و رییس جمهور فعلی اعلام کرده که این مبلغ کافی نیست و شهردار بدون طی مراحل قانونی مبلغ یک میلیارد دیگر در قالب متممی به این قرار داد افزوده است. اما نکته عجيب آن است که در جریان بررسی ها معلوم شده که کل قرار داد صوری بوده و شرکت مربوطه اساساً کار را انجام نداده است. مهم تر آن که مشخص نيست پول هايي که از بابت قراردادهايي از اين نوع پرداخت شده، به چه مصارفي رسيده و در چه محل هايي هزينه شده است.
با استناد به چنين مواردي است که برخي تحليل گران معتقدند وقتی جمعي از اقتدارگرايان از شورای شهر به عنوان "تنگه احد" نام می برند یا از ورود اعضای علی البدل به شورا جلوگیری می کنند، بی تردید از تاثر گذاری این فرد یا افراد در تصميم گیری ها نمی ترسند، بلکه از این می ترسند که همان یک تن - به خصوص اگر مصطفی تاجزاده باشد - با ورودش به شورا از به رازهایی دست یابد که افشایشان به مصلحت نيست.
این روزها برخی اصلاح طلبان از این که پیش از این، هنگامي که وزیر کشور از امضای حکم شهرداری احمدی نژاد خودداری می کرد، علت عدم امضای حکم او را با مردم در میان نگذاشته اند، پشیمان اند.
بعد از این که شورای شهر،احمدی نژاد را به عنوان شهردار انتخاب کرده بود ، وزير کشور به توصیه وزارت اطلاعات از امضای حکم او خودداری می کرد. علت اين خودداري - بر خلاف برخي اخباري که در رسانه هاي خارج از ايران منتشر شد- نه دلايل امنيتي، که تخلفات گسترده مالی استانداری اردبیل در دوره مسووليت احمدی نژاد بود. برخی از اصلاح طلبان در آن روزها قصد داشتند که علت عدم امضای حکم شهرداری او را با مردم در میان بگذارند، اما خاتمی چنین اجازه ای نداد ه بود؛ زیرا به نظر او این کار نوعی واکنش به شکست در انتخابات شورا ها تلقی می شد و نتیجه ای جز افزودن به آتش منازعات جناحی نداشت.
در نهايت، این روزها احمدی نژاد به اعتبار رییس جمهور بودنش به ستادی پیوسته است که قرار است مفاسد اقتصادی را ریشه کن کند. اما اغلب صاحب نظران معتقدند که به دراين ستاد، به پرونده دوره شهرداری رییس جمهور اشاره ای نخواهد شد. مگر آن که سياست هاي کلي نظام، "گوشزد کردن" مواردي از اين دست را، به تيم جديد حاکم بر قوه مجريه، ايجاب کند.
بهنام مجیدزاده - روز
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
1:54 PM
|
ارسال نظر
فاطی
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
11:00 PM
|
ارسال نظر
ميثاق وزيران و امام زمان به جمکران رفت
پيش از اين همواره در داستان ها مرز خيال و واقعيت به هم مي ريخت و حالا در هيأت دولت جمهوري اسلامي ايران. اين روزها خبرهايي از هيأت دولت به گوش مي رسد که باور کردنش سخت است؛ اما واقعيت دارد.
چندي پيش در نشست هيأت دولت که به رياست پرويز داوودي معاون اول رييس جمهور برگزار شده بود، ميثاق نامه اي را با امام زمان تدوين و به امضاي وزيران رسيد.
در آغاز نشست، داوودي به وزيران پيشنهاد داد همان گونه که ميثاق نامه اي بين آن ها و احمدي نژاد تدوين و به امضا رسيد، بايد وزرا ميثاق نامه اي نيز با امام زمان بنويسند. اين پيشنهاد با موافقت اعضای کابينه روبه رو شده و در همان نشست درباره مفاد آن مورد بحث قرار گرفت. در نهايت، ميثاق نامه اي تدوين شد و اعضاي هيأت دولت آن را امضا کردند. از آن جايي که گفته شد هر ميثاق نامه دو طرف دارد، سپس اين پرسش پيش آمد که امضاي آن حضرت [عج] چه مي شود؟
هيأت دولت در اين زمينه نيز تمهيدي انديشيد و صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي مأمور بردن نامه خدمت امام زمان شد. وی شب جمعه بعد نامه امضا شده اعضای کابينه را به جمکران برد و در چاهي انداخت که زائران نامه ها و حاجاتشان را مي اندازند.
اين در حالي است که به فاصله اندکي از تصميم گيري درباره اين ميثاق نامه هيأت وزيران، همزمان با نيمه شعبان [سالروز تولد امام زمان] دولت هفت ميليارد تومان براي اطعام زائران مسجد جمکران تصويب کرد.
روزي که پيشنهاد اختصاص بودجه براي اطعام زائران مسجد جمکران در هيأت دولت مطرح شد، رحمتي وزير راه با ارائه گزارشي از وضعيت جاده منتهي به جمکران، آن جاده را پر خطر و خراب توصيف کرد و پيشنهاد داد از آن جا که در صندوق نذورات مسجد جمکران به اندازه کافی پول جمع آوری برای هزينه اطعام زائران جمع آوری می شود، اين بودجه به مصرف ساختن جاده منتهی به جمکران برسد. بنا به گزارش هائی که همان زمان در يکی از خبرگزاری ها منتشر شد پيشنهاد رحمتي با واکنش تند رييس جمهور روبه رو شد و به وي گفت مثل اين که رسوبات دولت هاي قبلي در ذهن شما مانده است. احمدي نژاد تأکيد کرد که ما براي جاده ساختن نيامده ايم و نبايد بودجه درباره امام زمان با واکنش هاي اين چنيني مواجه شود؛ و بعد اضافه کرد که ما هر چه داريم از امام زمان داريم .
اما از همه اين ها تأمل برانگيزتر، آن است که برخي از چهره هاي افراطي نزديک به رييس جمهور که مدام از آماده شدن زمينه ظهور امام زمان سخن مي گويند، به صراحت اين زمينه سازي را به ماجراي پرونده هسته اي ايران مرتبط مي دانند. بنا بر اخبار موثق، اينان در نشست هاي خصوصي مختلف به تأکيد می گويند که مقاومت در برابر فشارهاي جهاني و اصرار بر حق برخورداري از نيروي هسته اي، يکي از راه هاي فراهم کردن زمينه ظهور آقاست .
گفتمان رايج شده در دولت جديد در ارتباط با مقوله امام زمان را برخي تحليلگران به رابطه ويژه ميان رييس جمهور و مصباح يزدي و گرايش هاي مصباح و شاگردان او نسبت مي دهند. به ويژه آن که اين گروه، به گونه اي بي سابقه در هيأت دولت و تيم مشاوران و مديران نهاد رياست جمهوري قرار گرفته اند.
نقل از روز
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:59 PM
|
ارسال نظر
كلوزآپ بغضى شكسته
فاطمه معتمدآريا ستاره نيست، خودش هم مى داند، نه نامش، نه چهره اش و نه حتى نقش هايش هيچ كدام راه به آسمان نمى برد، حتى اگر در كارنامه اش فيلم هايى چون «ستاره و الماس» و «آسمان پرستاره» باشد. او دقيقاً همان چيزى است كه بر پرده بازى مى كند. همان زنان پيرامونى همه ما، همان زنان مادر، همان زنان خواهر، همان زنان همسر، همان زنانى كه هميشه فقط به ستاره ها زل زده اند و در روزهاى بى ستارگى، چشم نمناك خود را با گوشه روسرى پاك كرده اند. جغرافياى نقش هاى معتمدآريا هرگز از ميدان انقلاب فراتر نرفته اند. حتى در «مرد عوضى» هم او زن جنوب شهرى آن نابغه از دست رفته بود. به همين خاطر است كه تا اسمش را مى آوريم ياد دلشوره ها و دلواپسى مى افتيم. كارنامه پركار معتمدآريا پر است از لحظه هايى كه بغضى زنانه يا عاطفه اى فرو خورده دنبال يك كلوزآپ مى گردد تا بشكند.
در يك روز پاييزى بى ابر بازيگر «گيلانه» سر ساعت مقرر به دفتر روزنامه مى آيد. تازه چند بيلبورد و پوستر با تصويرش كه نام «گيلانه» دارد بر در و ديوار شهر رفته. مى گويد اين تصويرها حاصل تلاش خودش است تا استراتژى تبليغاتى فيلم. هميشه در شمال اين شهر ستاره هاى حلبى و قلب هاى طلايى ماجرا از همين قرار است. بازيگر زن پرفروش ترين فيلم تاريخ سينماى پس از انقلاب، برنده چندين سيمرغ بلورين جشنواره فيلم فجر، بازيگر گلنار دربه در در كاخ گلستان نه تنها ستاره نيست بلكه براى يك گفت وگوى مطبوعاتى هم چندان بازى نشان نمى دهد. قاعده را مى شكند و زود صميمى مى شود و مى گذارد من تا هر جا كه مى خواهم جسور باشم. دنياديده و سرد و گرم چشيده نشان مى دهد. اگرچه هميشه در جنوب شهر جلوى دوربين رفته اما براى مرور يك سال سينماى روشنفكرى برتر جهان به كمتر از جشنواره كن رضايت نمى دهد. او هميشه متفاوت است، گيلانه را كه تماشا مى كنيد، تيمار آن همه زخم و غم را كه مى بينيد، هرگز به خاطر نخواهيد آورد كه او بازيگر نقش سيمين است در فيلم «هنرپيشه». بازيگر روبه رويش در آن شب موهوم روبه روى عكس خندانش بر سردر سينما فرياد كشيد «مى آورمت پايين» ، ده سال بعد اكبر عبدى با خود چنين كرد. سيمين اما در پس آن ديوانگى مفرط ادامه داد، تلخ و اميدوار. او در شمالى ترين ارتفاعات ايران ايستاد و زندگى را در جنوبى ترين جغرافيايش بازى كرد. فاطمه معتمدآريا همان سيمين است، هر توصيف ديگرى اين تصوير را مخدوش مى كند.
و ادامه داستان...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
11:08 AM
|
ارسال نظر
روابط جنسی زوج و زوجه بايد در ساعات معينی باشد
يكی از وزراي كابينه احمدي نژاد، در جمع مسئولان سازمان بهزيستي خواستار آن شده كه روابط جنسي زوج و زوجه در ساعات معيني باشد تا مطابق آيات و روايات، معلوليتها كاهش پيدا كند.
خبرنگار یک سایت كه اين خبر را از جلسه مذكور مخابره كرده مي نويسد: وي در سخنراني خود، جلوگيري از ايجاد معلوليت و بيماري را مقدم بر درمان دانست و گفت در صورت رعايت آيات و روايات در اين زمينه، درصد معلوليتها كاهش مي يابد.
وي در اين جلسه رسمي كه بانوان نيز شركت داشتند به روايتي اشاره كرد كه اعمال جنسي زن و مرد در چه ساعاتي از شب صورت پذيرد كه فرزندان سالمي حاصل شود.
گزارش مي افزايد برخي از حاضران با تعجب نگاه خود را به زير انداخته و برخي از خجالت، سرخ شده بودند. وي داراي ليسانس رياضيات و فوق ليسانس مهندسي صنايع است.
نقل از آفتاب
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:59 PM
|
ارسال نظر
واگذاری طرح ملی نرم افزارهای کدباز به دانشگاه شریف
مجري پروژهي ملي لينوكس فارسي اعلام كرد: با توجه به دامنهي گستردهي فعاليتهاي نرم افزاري متن باز، شوراي عالي اطلاع رساني و شوراي عالي انفورماتيك تصميم گرفتند، طرح ملي نرم افزارهاي متن باز را در كنار طرح ملي لينوكس فارسي به مركز ICT دانشگاه صنعتي شريف واگذار كنند.
دكتر «محمدخوانساري» اظهار داشت: اجراي پروژهي ملي نرم افزارهاي متن باز به معناي تغيير نام طرح ملي لينوكس فارسي نخواهد بود ، بلكه در كنار آن فعاليت خواهد كرد ، البته مركز ICT شريف از سه سال پيش با آغاز فعاليت پروژهي لينوكس فارسي ، فرهنگ سازي در حوزهي نرم افزارهاي متن باز را آغاز كرده بود.
وي افزود: تدوين 10 كتاب در حوزهي نرم افزارهاي متن باز وآشنايي كاربران با open source از جمله فعاليتهاي اين مركز است كه تا پايان امسال، پنج كتاب با همكاري شوراي عالي اطلاع رساني وشوراي عالي انفورماتيك منتشر خواهد شد.
خوانساري ادامه داد: به زودي نيز كتابي با عنوان مقدمهاي بر نرم افزارهاي آزاد و متن باز توسط مركز فناوري اطلاعات وارتباطات پيشرفتهي شريف ، منتشر خواهد شد كه به طور عمومي به شرح جزييات نرم افزارهاي متن باز پرداخته است.
وي در خصوص روند كاري طرح ملي لينوكس فارسي تصريح كرد: تنها 500 ميليون تامين اعتبار براي ادامهي فعاليت پروژهي لينوكس فارسي شده است اما هنوز شوراي عالي اطلاع رساني بودجهاي را در اختيار اين مركز قرار نداده است و ما همچنان منتظر ، دريافت بودجه براي ادامه فعاليت هستيم و اميدواريم بتوانيم با همكاري شوراي عالي اطلاع رساني و شوراي عالي انفورماتيك اين پروژهي ملي را هر چه زودتر به پايان برسانيم.
خبر واگذاري طرح ملي نرمافزارهاي اپن سورس به دانشگاه صنعتي شريف در حالي اعلام مي شود كه طي يك سال گذشته عملكرد مركز فناوري اطلاعات شريف در زمينه طرح سيستم عامل ملي بارها از سوي كارشناسان و حتي طرفداران جنبش اپن سورس در ايران مورد انتقاد قرار گرفته است.
انتقادات كاراشناسان و كاربران عمدتا به خروجي اندك و دستاوردهاي نه چندان فراگير اين طرح معطوف بوده است. مجريان طرح سيستم عامل ملي همواره كمبود بودجه را عامل اصلي پيشرفت كند اين پروژه معرفي كرده اند.
برخي صاحبنظران معتقدند با توجه به فلسفه و ماهيت جنبش اپن سورس، وابستگي شديد پروژه هاي اپن سورسي ايران به بودجه و عوامل اقتصادي چندان قابل قبول نيست. اين صاحبنظران با اشاره به تجربه توسعه اپن سورس در كشورهاي ديگر، عامل تقويت نهادهاي مردمي و مدني كه به صورت خود جوش به توسعه فناوري ها و محصولات مرتبط با جنبش اپن سورس مشغولند را بهترين راهكار در اين زمينه ارزيابي ميكنند.
در حال حاضر چندين سايت و انجمن مردمي بسيار فعال در زمينه اپن سورس در ايران مشغول فعاليت هستند.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:52 PM
|
ارسال نظر
پنج دليل برای اينكه از لينوكس استفاده نكنيم
"من لينوكس رادوست دارم، از آن در سرور وسيستم رايانهاماستفاده ميكنم، حتي لينوكس را بر روي سيستم بيسيم ( (WI-FI خود به كار بردهام اما لينوكس براي همه نيست".
متن فوق، مقدمه مقالهاي از " استيون ج. ووهان "( (Steven J.Vaughanدر سايت "لينوكس واچ"( (Linux-Watchتحت عنوان " پنج دليل براي استفاده نكردن از لينوكس" است.
اين كارشناس نرمافزار در مقاله مذكور با نگارش خاص خود به شرح پنج دليل و تفاوت سيستم عامل ويندوز ( (WINDOWSبا لينوكس ( (LINUXپرداخته است.
"ووهان" دليل اول را " پيچيده بودن لينوكس " دانست و خاطرنشان كرد: حتي سيستمهاي عامل كد باز( (OPEN SOURCEمبتني بر برنامههاي گرافيكي مانند " " KDEو " " GNOMEنيز بسيار پيچيده هستند.
وي با اشاره بهاينكه در اجراي استفاده از " خط فرمان"((COMMAND LINE يا تنظيم يك فايل " پيكربندي" ( (CONFIGURATIONنياز داريد، تصريح كرد: در اجرا كردن ويندوز شما به " خط فرمان " يا تنظيم ثبت( (REGISTRYاين سيستم عامل نياز داريد.
وي افزود: البتهدر هنگام ثبت ويندوز به شما اعلام ميشود كه با يك اشتباه ممكن است سيستم شما براي هميشه نابود شود.
اين كارشناس دليل دوم را "مشكل بودن نصب لينوكس" دانست و گفت: براي نصب سيستمهاي عامل موجود لينوكس شما نياز به گذاشتن يك "سيدي"( (CDيا "دي وي دي"( ،(DVDفشار دادن كليد اينتر( (Enterو تعيين يك نام براي سيستم رايانه خود به منظور مديريت داريد.
"ووهان" ادامه داد: اما درباره ويندوز، شما با گذاشتن يك CDيا DVDبايد تمام كارهايي را كه براي نصب لينوكس انجام داديد تكرار و فورا تمام برنامههاي اصلاحي ويندوز( (PATCHرا بارگيري( (DOWNLOADو نصب كنيد.
به گفته وي پس از طي مراحل نصب ويندوز، "سيمانتك"( (Symantecبه هنگام اتصال به اينترنت برنامههاي اصلاح نشده( (UNPATCHEDرا چند ساعت قبل از به مخاطره افتادن رايانه شما پيدا ميكند.
وي بيان داشت: يافتن برنامههاي اصلاح نشده لينوكس ممكن است ماهها طول بكشد اما به نظر شما حسن اين كار چيست.
" كافي نبودن برنامههاي كاربردي لينوكس " دليل سوم " ووهان " ميباشد به طوريكه وي با برشمردن برخي از نرم افزارهاي كاربردي لينوكس آنها را با برنامههاي ويندوز مقايسه ميكند.
به گفته وي لينوكس داراي نرم افزارهايي مانند مرورگر، پست الكترونيكي و ويرايشگر است اما در مورد ويندوز گزينههاي انتخاب بيشتري وجود دارد.
"ووهان" خاطرنشان كرد: اما نرم افزارهاي كاربردي ويندوز نيز داراي مشكلات خاص خود هستند.
اين كارشناس دليل چهارم براي ادعاي خود را، " امن نبودن لينوكس " عنوان كرد و گفت: اگر مايكروسافت اين جمله را بگويد حتما درست است البته به شرطي كه يك هفته خبري از مشكلات امنيتي ويندوز نخوانيم.
وي سپس اين پرسش را مطرح كرد: واقعا به چه كسي بيشتر اعتماد داريد، مايكروسافت يا چشمان خودتان.
وي دليل پنجم را " گران بودن لينوكس " دانست و با مطرح كردن اين سوال كه آيا شما مايكروسافت را يك دروغگو ميناميد، اظهار داشت: برخي از كمپانيهاي لينوكس براي پشتيباني نرمافزارهاي خود حقالزحمه دريافت ميكنند يا محصولات خود را ميفروشند.
وي تاكيد كرد: آنها چطور جرات اين كار را پيدا ميكنند وقتي كه ميتوان اين برنامهها را به طور رايگان از اينترنت دريافت كرد.
اين كارشناس با اشاره به نصب بودن سيستم عامل ويندوز بر روي رايانه خريداري شده، گفت: توجه كنيد اين ويندوز موجود چندان رايگان هم نيست چرا كه درصد بالايي از قيمت رايانه شما به دليل نصب همين سيستم است.
وي ادامه داد: شما بعد از نصب ويندوز بايد نرمافزارهاي امنيتي را به قيمتهاي بالايي خريداري كنيد تا بتوانيد يك سيستم عامل امن داشته باشيد.
"ووهان" در پايان مقاله خود تاكيد كرده است كه مطلقا هيچ چيز كاملا خوبي وجود ندارد.
يك كارشناس نرمافزار در رابطه با اين مقاله گفت: نويسنده به برخي از نكتهها به طور جدي پرداخته اما در چند مورد مزاح كرده است.
" عباس اكبري " اظهار داشت: سيستم عامل كد باز لينوكس تا حدي امن شده، اما بايد توجه كنيم كه حفرههاي امنيتي ويندوز چندين برابر لينوكس است.
وي افزود: نصب لينوكس بدون داشتن دانش حرفهاي امكان پذير نيست و برنامههاي كاربردي تحت اين سيستم عامل نيز كم است.
اكبري يادآور شد: برخي از برنامهها و سيستمهاي تحت لينوكس مانند سرورها نيز از نظر قيمت گرانتر از ويندوز است.
بهگفته وي با اين وجود سيستم عامل لينوكس داراي مزيتهاي فراواني ميباشد و استفاده از آن در جايگاههاي خاصي نسبت به ويندوز بسيار باصرفهتر است.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:44 PM
|
ارسال نظر
وام ازدواج
پس از كش و قوسهاي فراوان مبنی بر توقف اعطای وام به زوجهای جوان از سوی شهرداری و اعلام اين مطلب از طرف شورای شهر، كه بودجه خاصی برای اين كار در نظر نگرفته ايم، مشخص شده است كه آقای احمدی نژاد مايل است خودش اين وام را به زوجهای جوان پرداخت كند.
اين منبع آگاه به بودجه هنگفت مهر رضا اشاره كرد و گفت: قرار است از طريق اين بودجه، وام ازدواج از سوی رئيس جمهور ، پرداخت شود.
شايان ذكر است، اعطای وام از سوی شهردار يا رئيس جمهور، تاثير زيادی در انتخابات آينده رياست جمهور خواهد داشت.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
8:59 PM
|
ارسال نظر
سکس و فلسفه مخملباف در اسکار
فيلم جديد مخملباف از تاجيكستان به اسكار معرفي مي شود. اين فيلم كه آخرين ساخته اين فيلمساز محسوب ميشود، داستان مردي چهل ساله است كه تولد خود را به تنهايي جشن گرفته است.
او براي يافتن ريشههاي تنهايي خود چهار معشوقه خود را به كلاس رقصي كه خود معلم آن است، دعوت ميكند و با يادآوري خاطرات شكلگيري و فروپاشي چهار ماجراي عاشقانهاي كه داشته است، در مييابد كه جهان معاصر هر چه به مسايل جنسي نزديكتر شده از عشق دورتر شده است.
اين فيلم تاكنون در جشنوارههاي مونترال (كانادا)، اروپا آسيا (قزاقستان)، پوسان (كره جنوبي)، توكيو فيلمكس ريودو (ژاپن)، لندن (انگليس) فيلم مستقل آسيا و ريودوژانيرو برزيل شركت كرده است.تاكنون فيلمهاي «خيلي دور خيلي نزديك» ساخته رضاميركريمي از ايران و «مرثيه برف» ساخته جميل رستمي از عراق به اسكار معرفي شدهاند.
گروهی از كارشناسان و دستاندركاران سینمای ایران كه فیلم را دیدهاند یا دربارهاش شنیدهاند اعتقاد دارند كه فیلم در ایران قابل نمایش نیست و حتی حدس میزدند كه مخملباف برای حضور مجدد در ایران و ادامه فیلمسازی در كشور خودش دچار مشكل شود، اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اخیرا اعلام كرد كه مخملباف برای ادامه فعالیت در ایران منعی ندارد
و ادامه داستان...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:03 PM
|
ارسال نظر
متولد ماه مهر
مهر 1322 حوزه چهار اردكان، سيد محمد خاتمی، فرزند روحالله به دنيا آمد و از امروز خاتمی شصتودوسالگیاش تمام میشود. خاتمی برای من و نسل من نه اسطوره است، نه قهرمان اما خوب میدانيم اگر اين مرد نبود، حتما يک چيزی كم داشتيم. هميشه بودهاند مردانی كه قدشان از ديوارهای شهر بلندتر است. مردانی كه هوس گم شدن در درههای مه گرفته سرنوشتشان بوده. مردانی كه میتوان آنها را كشت ولی نمیتوان شكستشان داد، زيرا برای پيروزی خلق شدهاند. مردانی كه میتوان آنها را در مه گم كرد اما هميشه روشن و قابل لمس و حضورند. سيد محمد خاتمی از ويژگیهای ممتاز و خاصی برخوردار است كه تاريخ شصت و دو ساله عمر اين بزرگمرد آزاده برآن گواهی میدهد. او در خانوادهيی مذهبی و با پدری روحانی بزرگ شد. او چهار خواهر و دو برادر دارد. خاتمی پس از تحصيلات ابتدايی و دبيرستان هم به تحصيلات دانشگاهی پرداخت و هم حوزوی.
نقلهای دوستان زمان طلبگی و دانشگاهی خاتمی به گونهيی است كه از همان زمان آنها خاتمی را فيلسوف میناميدند. او كتابهای خواندنی از دنيای شهر تا شهر دنيا، بيم موج و... را نيز تاليف كرده است. در سال 1355 استاد مطهری به قم رفت تا درس فلسفه و تاريخ بدهد و برای يكسری درسهای خصوصی آزمونی گذاشت تا شاگردانی خاص انتخاب كند كه آقای خاتمی در اين ميان به نور چشمی او مبدل شد. زمان پيروزی انقلاب، خاتمی به دعوت دكتر بهشتی به مسجد هامبورگ آلمان رفت تا اينكه به اصرار دوستداران خاتمی از دكتر بهشتی، او برای نامزدی اولين دوره انتخابات مجلس از حوزه اردكان به ايران آمد و رای خوبی هم كسب كرد و البته بخاطر فكر و شخصيتش در مجلس از جايگاه خوبی برخوردار میشود. خاتمی وقتی ساكن تهران میشود، اوايل در منزل پدرخانمشان در خيابان زعفرانيه سكنی میگزينند و بعدها به خيابانی در عباسآباد رفتند و روبروی سينما شهرفرنگ و در آپارتمان يک ساختمان مربوط به آقای فاضلی از يزدیهای فاضل و از هواداران و علاقهمندان خاتمی زندگی كردند. با همسری مهربان، خير و اصيل و خانوادهدار به نام خانم زهره صادقی...
و ادامه داستان...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
9:08 PM
|
ارسال نظر
Ubuntu 5.10 Released
درست طبق برنامه زمان بندی از پیش اعلام شده نسخه جدید Ubuntu امروز منتشر شد.
تیم توسعه دهندگان Ubuntu با افتخار خبر از انتشار نسخه رسمی Ubuntu 5.10 با اسم رمز Breezy Badger میدهد. این انتشار شامل نسخه دیسک قابل نصب٬ دیسک زنده و DVD ترکیب این دو نسخه برای ۳ معماری سخت افزاری مختلف می باشد. Ubuntu توزیعی از لینوکس است که برای استفاده به عنوان سرویس دهنده و میزکار توسعه می یابد. Ubuntu دارای نصب ساده٬ انتشارهای منظم٬ مجموعه کاملی از بسته های نرم افزاری پر کاربرد و پشتیبانی امنیتی ۱۸ ماهه است.
برای مشاهده لیست کاملی از امکانات نسخه جدید و دریافت این نسخه اینجا کلیک کنید.
ضمنا سایت OSDir نیز مجموعه تصاویری از محیط کاربری این انتشار جدید تهیه کرده٬ برای مشاهده این تصاویر اینجا کلیک کنید.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
1:44 PM
|
ارسال نظر
مخلص حاج آقا
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
9:16 PM
|
ارسال نظر
مجلس شورای اسلامی
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
9:06 PM
|
ارسال نظر
ترس
ترس چیز بدیه. ترس خیلی چیز بدیه. من نمیترسم. من از هیچچی نمیترسم. من نمیترسم. من گریه نمیکنم. من از ترس گریه نمیکنم. من دلم برات تنگ شده که گریه میکنم. و از این میترسم که یه روزی دلم از این تنگتر بشه و نتونم گریه کنم...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
9:00 PM
|
ارسال نظر
از کرامات وزير علوم
سفر وزير علوم دولت احمدی نژاد به پاريس اگر هيچ فايده ای نداشت حد اقل ما و بسياری را با يکی از همکاران نزديک رئيس جمهور جديد آشنا کرد. دکتر زاهدی که پيش از وزارتش عضو شورای شهر کرمان و مسئول ستاد ديه بوده است کرامات زيادی در سفر خود به فرانسه برجای گذاشت که نه فقط دانشجويان و اساتيد ايرانی بلکه فرانسويها را نيز متحير نمود .وی در ملاقاتش از انستيتو مطالعات عالی علمی فرانسه خطاب به مديران و اساتيد آنجا از حضور دو دانشجوی ايرانی در اين مرکز اظهار خوشحالی می نمايد.مدير انستيتو با تعجب اعلام می کند که دراين مرکز فقط يک دانشجو وجود دارد ولی وزير فرهيخته ايرانی اصرار می نمايد که نه دانشجوی ديگری نيز در اين انستيتو مشغول به تحصيل است و ايشان خبر موثق دارند.از جناب وزير اصرار و از مدير انستيتو انکار و نهايتا مدير انستيتو از وزير می پرسد که شما از کجا اين دانشجوی دوم را کشف کرده ايد که آقای زاهدی پاسخ می دهد: من نام اين دانشجو که صمدی می باشد را بر روی يکی از تابلوهای ورودی انستيتو ديدم. وقتی که وزير علوم تابلو را به آقای مدير نشان می دهد معلوم می شود از کلمه samedi که در فرانسه به معنی روز شنبه است وزير دانشمند ما اشتباها صمدی برداشت کرده اند. از سوی ديگر دکتر زاهدی که اصرار داشته خود را استاد تمام رياضی در ايران معرفی کند در گفتگو با مدير انستيتو هنگاميکه گزارشی از برندگان جايزه مهم فيلدز ارائه می شده است وزير ايرانی ضمن پرسش از اينکه جايزه فيلدز چيست،از وجود چنين جايزه بسيار مهمی در عالم رياضی اظهار بی اطلاعی نموده که اساتيد و مديران انستيتو را شگفت زده نموده است. جايزه فيلدز در رياضی به همان مقدار که جايزه نوبل فيزيک و شيمی در دانش فيزيک و شيمی اهميت دارد ميان رياضی دانان جهان شهرت و اهميت دارد.لازم به ذکر است که مرحوم نوبل از رياضی خوشش نمی آمده در نتيجه برای اين رشته جايزه ای را در نظر نگرفت.
نقل از اینجا
و یک شاهکار دیگه اینکه:
به گزارش فارس، محمد مهدی زاهدی روز سهشنبه در حاشيه مجلس در جمع خبرنگاران گفت: مردم میتوانند شكايتهای خود را از عملكرد زير مجموعه اين وزارتخانه به نشانی zahedi-mm@yahoo.com اعلام كنند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اينكه اگر كسی از احراز نشدن قوانين و آئيننامهها در دانشگاهها و ساير بخشهای زير مجموعه وزارت علوم شكايت داشته باشد به كجا مراجعه نمايد، نشانی فوق را ارايه كرد.
محمد مهدی زاهدی تاكيد كرد: روزانه دوبار نشانی الكترونيكی خود را بازبينی میكنم و اميدوارم بتوانم با اين شيوه به موقع از شكايت مردم مطلع شوم.
واقعا زشت نیست برای وزیر علوم یه مملکت که از ایمیلهای Yahoo استفاده کنه ؟ یعنی وزارت علوم یه MailServer نداره که به آقای وزیر یه آدرس ایمیل بده ؟ شک ندارم که این از آدرسهای مجانی Yahoo هم هست...
و یک نظر:
آيا آقای وزير محترم علوم نمی دانند كه پست الكترونيكی از روی سايت های خارجی علی الخصوص ياهو كه نشات گرفته از مراكز نظامی و امنيتی دولت آمريكا است مكان مناسبی برای دريافت اطلاعات مردمی نيست ؟؟؟!!!
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
8:44 PM
|
ارسال نظر
فیلم مستند "آمین فرهاد" از آخرین روزهای فرهاد مهراد میگوید
فیلم مستند آمین فرهاد فیلمی است که با دوربین خانگی از آخرین روزهای زندگی زنده یاد فرهاد مهراد در پاریس تهیه شده است . این فیلم در دو بخش تهیه شده و به همت خانم پوران گلفام همسر فرهاد مهراد و به وسیله "اسداله ایمن " و "مناجاتی" تهیه شده است . پوران گلفام درباره این فیلم میگوید : تهیه این مستند در شناخت صحیح از شخصیت فرهاد کمک میکند.در این فیلم فرهاد به تشریح دیدگاه های زندگی خود پرداخته و به نوعی خود یه معرفی خویش میپردازد.بخش دیگر از این مستند به گفتگو با فریده رهنما و الهه قمشه ای که از دوستان دوران جوانی فرهاد بودند علی کسمایی مدیر دوبلاژ فیلم بانوی زیبای من که فرهاد اولین تجربه خوانندگی خود را در قیلم با آن شروع کرد و منوچهر اسلامی نوازنده ترومپت در کاباره کوچینی درباره شخصیت و آثار فرهاد اختصاص دارد.خانم گلفام تهیه کننده این فیلم است و وی میگوید فیلم برای تدوین در اختیار سه گروه قرارگرفت که نهایتا دو نسخه آن به تایید رسید.
در این فیلم به نظر من جای ترانه سرا ها و آهنگ سازانی که از ابتدا با فرهاد همراهی کردند خالی است و اگر این فیلم به عنوان یک اتوبیوگرافی از زندگی فرهاد ساخته شده به هر نحوی از کلام افرادی چون اسفندیار منفرد زاده , شهیار قنبری , ابراهیم حامدی , شهبال شب پره و ... استفاده میشد قوی تر میشد.به هر حال بعد از جریان های پر کش و قوس پس از فوت فرهاد گویا ناراحتی هایی بین هنرمندان خارج از ایران و همسر فرهاد پیش آمد که در بحث ما نمیگنجد.
روحش شاد و یادش گرامی
نقل از پندار
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:41 PM
|
ارسال نظر
دولت بی سخنگو ؛ اعضای بدون شغل
روز پنجشنبه گذشته جمال کريميراد سخنگوي قوه قضائيه و وزير دادگستري و مسعود زريبافان، دبير هيئت دولت و عضو شوراي شهر تهران در سخنان جداگانهاي از عضويت همزمان خود در دو نهاد دفاع کرده و مدعي شدهاند:
1- سخنگويي شغل نيست
2- عضويت در شوراي شهر شغل نيست
البته قضيه اين دو و ممنوع بودن عضويت آنها در دو نهاد مختلف، داراي ابعاد جداگانه ميباشد. آقاي کريمي راد در استدلال خود به دو نکته اشاره کرده» اولي اصل 160 قانون اساسي که ميگويد: رئيس قوه قضائيه ميتواند اختيارات تام مالي و اداري و نيز اختيارات استخدامي غير قضات را به وزير دادگستري تفويض کند و دومي «سخنگويي شغل نيست» آقاي کريمي اشاره نکرده است که آيا سخنگويي يک قوه، جز اختيارات مالي است يا اداري؟ و آيا مثلا سخن گفتن درباره ماهيت پروندههاي قضايي در زمره مسائل اداري محسوب ميشود؟
و آيا رئيس قوه قضائيه چنين اختيارات اداري و مالي را به ايشان تفويض کرده است يا نه؟ اما با گذشت حدود 2 ماه دولت هنوز سخنگويي ندارد در مورد «شغل نبودن» سخنگو نيز به نظر ميرسد که يک اشتباه اساسي صورت گرفته است. «سخنگويي» در تمام جهان يک شغل به اصطلاح «فول تايم» محسوب ميشود و سخنگويان، از بالاترين مدارج و مراتب اداري در نهادها و وزارتخانهها برخوردارند، چرا که بدون اطلاع از کموکيف فعاليتهاي يک وزارتخانه يا دستگاه يا قوه نميتوان به سوالات خبرنگاران پاسخ داد يا در قبال رخدادهاي مرتبط با آن حوزه واکنش نشان داد.
و ادامه داستان...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
2:17 PM
|
ارسال نظر
ایران و کانادا
سخنگوی قوه قضائیه که اتفاقا وزیر دادگستری هم هست و قرار است برای تفکیک کامل قوا، بزودی نماینده مردم قزوین و عضو شورای نگهبان و مسوول هیات ورزشی پینگ پونگ هم بشود، گفت: « کشوری مانند کانادا پرونده اش در بخش حقوق بشر تاریک است.» ناظران پیشنهاد کردند که دولت کانادا برای اینکه پرونده اش در بخش حقوق بشر از تاریکی دربیاید و روشن بشود، اعمال زیر را انجام دهد.
۱- هرچه سریع تر ۱۵۰ روزنامه را توقیف موقت ۹۹ ساله کند و برای اینکه پرونده اش خیلی روشن باشد حتما باید تلاش کند این روزنامه ها هیچ وقت از توقیف موقت درنیایند.
۲- یکی از خبرنگاران کانادایی را که بیست سال است در فرانسه زندگی می کند دعوت کند تا برای کار خبری به این کشور برود و بعد در هنگام عکاسی وی را دستگیر و در حال بازجویی توسط دادستان با لنگه کفش و جسم سخت توی سرش بزنند و او را بکشند تا پرونده شان در مورد حقوق بشر روشن بشود.
۳- باید جلساتی از قضات و خبرنگاران تشکیل دهد تا قاضیان بتوانند خبرنگاران را گاز بگیرند و اصولا بعد از گازگرفتگی است که پرونده یک کشور در مورد حقوق بشر روشن می شود.
۴- حتما باید تلاش کند تا یکی از روزنامه نویسانش را تحت فشار بگذارد تا وی اعتصاب غذا کند و بعد او را به بیمارستان ببرد و اجازه ملاقات به او و هیچکس ندهد و بعد هم وکیلش را زندانی کنند و تلاش کنند که وزن او حداقل ۳۰ کیلو کم بشود. بعد از انجام این کار پرونده حقوق بشر کانادا روشن می شود.
۵- بهترین راه برای روشن شدن پرونده حقوق بشر کانادا این است که مرتضوی را ببرند به کانادا و او را بگذارند رئیس دادگاه مطبوعات این کشور، در این حالت کلیه حالات فوق هم خودبخود پیش خواهد آمد.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
1:53 PM
|
ارسال نظر
زنده بودن را برای زندگی دوست داشت
سيزدهم مهر ماه 1380، روز سياهی که پرده های اتاق کوچک فريدون هرگز طلوع صبح را به خلوت او راه نداد، روزی که مقرر شد ديگر هرگز گيتارش به نوازش انگشتان هيچ دستی به لرزه در نيايد، سرانجام زمانی رسيد که ديگر قوزک پايش يارای رفتن که نه، تاب ماندن هم نداشت ...او را در روستای « قرقرک » اشتهارد کرج در کنار برکه ای کوچک، در سايه کوهی بزرگ و در آرامشی که سالها انتظارش را می کشيد به خاک سپردند....
و گفت تا بر گورش بنویسند:
زندگی را دوست داشت
ولی آنرا نشناخت
مهربان بود
ولی مهر نورزید
طبیعت را دوست داشت
ولی از آن لذت نبرد
در آبگیر قلبش جنب و جوشی بود
ولی کسی بدان راه نیافت
در زندگی احساس تنهایی می نمود
ولی هرگز دل به کسی نداد
و خلاصه بنویسید:
زنده بودن را برای زندگی دوست داشت
نه زندگی را برای زنده بودن...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:54 PM
|
ارسال نظر
سیستم عامل ملی یک شوخی است
از ويژگیهای مهم طرحهای ملی و استراتژيکی مثل تکفا، همخوانی هدفها و ويژگیها است؛ در حالی که ما اين را هم در اين طرح نمیبينيم. براي مثال متوليان اين طرح از يک سو بحث سيستم عامل ملی را مطرح ميکنند و حدود دو ميليارد هزينه آن میکنند (حتی اگر بگويند که اين هزينه را به ما ندادهاند) ولی چرا بخشی از هزينه طرح را روی مسايل پايهای ويندوز خرج ميکنند؟
از سوی ديگر يکی از طرحهای بزرگ تکفا، آموزش ICDL در سطح وزارتخانهها و سازمانهای دولتی است. در حالی که اين ICDL بر اساس سيستمهاي مايکروسافت شکل گرفته است و اگر ما سيستم عامل ملی را جايگزين آن کنيم هيچ فرد آموزش ديدهای را برای استفاده از آن نداريم. مگر اينکه بگوييم سيستم عامل ملی و هزينههای آن يک شوخی است.
و ادامه داستان...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:37 PM
|
ارسال نظر
xFarDic 0.7.1 released
نسخه بروز شده جدیدی از واژهنامه چند زبانه xFarDic منتشر شد. در این نسخه یک اصلاح کوچک در سیستم پشتیبانی همزمان از چند بانک اطلاعاتی انجام شده، برای نخستین بار یک بانک واژهنامه آزاد تخصصی لینوکس که بصورت انگلیسی-انگلیسی میباشد به همراه بسته واژهنامه ارائه شده، سیستم ترجمه پس از کپی در حافظه در صورتی Focus را روی پنجره برنامه منتقل میکند که واژه مورد نظر در بانک یافت شود و سیستم مرورگر برای نخستین و آخرین واژه نیز در منوی مرور اضافه شده است. لطفا همچون گذشته ما را از نظرات و پیشنهادهای خود بیبهره نگذارید. برای اطلاعات دقیقتر در مورد چگونگی نصب و راهاندازی آن راهنمای نصب آنرا مطالعه نمایید. دریافت:
Debian Package 2.9MB | RPM Package 2.9MB | Source Code 226KB
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:45 AM
|
ارسال نظر
گل گشت
آخه آدم یه رفیق به این خوشتیپی داشته باشه (تازه پشت پرشیای مشکی باید ببینیدش)
و اون مثلا رفیقه end کوه نورد هم باشه٬ تیم داشته باشه و تازه من عکس دهمین صعود سرعتیش به دماوند رو هم داشته باشم...
ولی از دربند بالاتر نرفته باشم٬ چی باید به اون مثلا رفیقه گفت ؟
البته طی آخرین مذاکراتی که تو یه کافه در کن برگزار شد بعد از کلی التماس و گریه زاری (بنده و آقا جواد) قرار شد بعد از ماه رمضون ما رو تاتی تاتی ببرن گل گشت...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
11:30 AM
|
ارسال نظر
مهرگان آمد و رفت
ایرانیان قدیم هر روز از روز های ماه را به نامی می خواندند که در نزد آن ها مفهومی خاص داشت و در هر ماه هنگامی که نام روز و ماه با هم یکی می شد ،آن روز را جشن می گرفتند. به این جشن ها جشن های ماهانه می گفتند که هر یک بنابر مناسبتی خاص برگزار می شد. بدین ترتیب جشن های دوازده گانه سال عبارت بودند از : فروردینگان (19 فروردین)، اردیبهشتگان (3 اردیبهشت)، خوردادگان (6 خرداد)، تیرگان (13 تیر)، امردادگان (7 مرداد)، شهریورگان (4 شهریور)، مهرگان (16 مهر)، آبانگان (10 آبان)، آذرگان (9 آذر)، دیگان (8،15،23 دی)، بهمنگان (2 بهمن) و سپندارمذگان (5 اسفند) در میان تمامی جشن هایی که در ایران باستان متداول بود، دو جشن نوروز و مهرگان از سایر جشن ها با اهمیت تر بودند و در بزرگداشت آن ها دقت بیشتری مبذول و وقت بیشتری صرف می شد. جشن مهرگان در زمره جشن های باستانی،اسطوره ای و فصلی به شمار می رود که با گذشت سده ها ،هزاره ها و نیز دگرگونی ها و تحولاتی که در شیوه بر گزاری آن ها به وجود آمده، هاله ای از باور و حرمت عامیانه این جشن را در برگرفته است.
مژده یارا که مهرگان آمد
جشن پیوند عاشقان آمد
فصل احساس های آبی شد
عید دل های مهربان آمد
مهرگان است روز مهر و امید
روز لبخند دختر خورشید
روز روشن روان بهروزی
روزگار جوانی جاوید
مهرگان است، روز بیداری
روز آگاهی است و هشیاری
روز اندیشه های بالنده
روز افکار جاودان جاری
جشن مهرگان متعلق به فرشته بزرگ مهر است و برابر با مهرروز (شانزدهم مهر) است و مطابق گاهنمای کنونی (دهم مهر) می باشد اين جشن فرخنده و زيبا در گذشته ميان ايرانيان مقامی بسيار ارجمند در حد نوروز داشت و همانگونه که ايرانيان نوروز را بواسطه پايان سرما و آغاز بهار جشن می گيرند مهرگان را نيزدر نيمه سال و با پايان فصل گرما و شروع سرما جشن می گرفتند .در این روز, موبدان موبد خوانچهای را كه در آن لیمو, شكر, نیلوفر, به, سیب, یك خوشه انگور سفید و هفت دانه مورد گذاشته شده بود, زمزمهكنان نزد شاه میآورد. آداب و رسوم مهرگان بسيار شبيه به نوروز است و همانطور که نوروز را به پادشاه افسانه ای ايران جمشيد نسبت می دهند مهرگان را نيز به فتح و پيروزی فريدون ديگر قهرمان ايرانی بر ضحاک نسبت داده می شود.ولی در حالت کلی چون ايزد مهر نزد کليه اقوام آريايی سابقه ای ديرين دارد و قديمي ترين آيين آرياييان می باشد نزد هر دو دسته ايرانيان و هندوان در يک روز گرامی داشته می شود و مهردر زبان سانسکريت هم به معنی دوستی است و در ويد کتاب مذهبی برهمنان مانند اوستا ايزد روشنايی و فروغ می باشد و زرتشتيان بپرستش گاه خويش درب مهر گويند هر دو جشن مهرگان و نوروز از آثار درخشان و جاودان ايران زمين هستند و برماست که اين دو ميراث گرانقدر نياکانمان را همچون دو گنجينه گرانبها سينه به سينه و نسل به نسل انتقال دهيم چرا که هويت و پهنای مرز ايران زمين را اين دو جشن به وضوح نشان می دهد و هر کجا نوروز و مهرگان جشن گرفته شود آنجا ايران است و هر که ايندو جشن با شکوه و زيبا را برگزار کند ايرانی. مهرگان و نوروز در کنار يکديگر هزاران سال است که همانند دو ستون محکم و استوار پايه های استقلال و فرهنگ ايرانی را حفظ نموده اند و برگزاری همين آيين های ساده ولی سحر انگيز ايرانيان را همدل ساخته و بار ديگر کنار هم جمع نمود .متاسفانه از آيين مهرگان امروزه جزء ميان زرتشتيان اثری باقی نمانده و اين آيين ملی که همانند نوروز به تک تک ايرانيان تعلق دارد به روحی تازه و همتی ملی نياز دارد تا دوباره مانند گذشته جايگاه خود را بازيابد و احياء گردد . مهرگان برای سپاسگزاری از داده های ایزدی برگزار میشود .
و ادامه داستان ...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:12 AM
|
ارسال نظر
Ubuntu 5.10 Around the Corner
نسخه کاندیدای انتشار Ubuntu 5.10 منتشر شد و بالاخره همانگونه که آقای Shuttleworth اعلام کرد، جلوه های تصویری جدیدی نیز برای این انتشار در نظر گرفته شده است.
این انتشار دارای بسته های نرم افزاری بسیار جدید و امکانات منحصر بفردی مانند Gnome 2.12.1 ، OpenOffice.org 2.0 Beta 2 ، X.org 6.8.2 ، یک ابزار جدید برای نصب بسته ها، ابزار انتخاب زبان، منوهای قابل ویرایش Gnome و همچنین Plone 2.1 و Zope 2.8.1 و PHP 5 می باشد.
برای دیدن تصاویری از این انتشار جدید اینجا کلیک کنید.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
11:55 AM
|
ارسال نظر
انتقاد شديد قاليباف از مديريت احمدی نژاد در دوران شهرداری
قاليباف از بزرگنمایی كارهای شهردار پيشين تهران و گامهای كوچک آن انتقاد كرد و مديريت احمدینژاد بر شهرداری تهران را مورد نقد قرار داد و گفت كه قدم بزرگی برای تهران برداشته نشده است و از ديدارهای مردمی وی نيز انتقاد كرد است . وی گفته است: اين ديدارهای مردمی ديگر چه صيغه ايست؟!
و ادامه داستان...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:25 AM
|
ارسال نظر
طنزپرداز ايرانی به جايزه فرهنگی پرنس کلاوس دست يافت
برندگان سال 2005 جايزه فرهنگی بنياد پرنس کلاوس، شاهزاده هلند که سالانه به منظور توسعه فرهنگ به هنرمندان، متفکران و بنيادهای فرهنگی اعطا می شود، اعلام شدند. ابراهيم نبوی، طنزپرداز ايرانی نيز از جمله اين برندگان است.
موضوع اين دوره جايزه فرهنگی بنياد پرنس کلاوس طنز بود که علاوه بر زاپيرو (برنده جايزه اصلی به ارزش 100 هزار يورو)، ده طنزپرداز، کاريکاتوريست و کمدين ديگر از کشورهای مختلف به عنوان برندگان جانبی اين جايزه برگزيده شدند.
ابراهيم نبوی نويسنده و طنزپرداز ايرانی نيز در ميان اين برندگان است که جايزه ای به ارزش 25 هزار يورو به او اهدا خواهد شد.
اين بار سوم است که جايزه پرنس کلاوس به فرهنگ و ادبيات ايران اعطاء می شود. در سال 1998 رخشان بنی اعتماد کارگردان سينمای ايران بخاطر نگاه ويژه اش به زنان در آثار سينمايی اش اين جايزه را بدست آورده بود. اين جايزه همچنين در سال 2001 به بنياد "جهان کتاب" بخاطر نگاهی انتقادی به فرهنگ و ادبيات ايرانی اعطا شده است.
ابراهيم نبوی، 47 ساله، که مدتی است در بلژيک زندگی می کند از سرشناس ترين طنزپردازان سياسی ايران است که پس از دوم خرداد 1376با مطالب خود در رشته روزنامه های اصلاح طلب، بعد ديگری به طنز ايرانی افزودند.
نبوی تاکنون جوايز متعددی به خاطر نوشته هايش در زمينه طنز دريافت کرده از جمله سه سال پياپی به عنوان طنزنويس برگزيده مطبوعات ايران معرفی شد که سال آخر زمان اهدای جايزه اش بخاطر نوشته طنزآميزش در زندان بسر می برد. او همچنين در سال 1999 برای دفاع از آزادی بيان به جايزه هلمن -همت دست يافت.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:12 PM
|
ارسال نظر
بسم الله الرحمن الرحیم
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
1:20 PM
|
ارسال نظر
بانوان فوتبالیست ایرانی دوم آسیا
تيم فوتبال بانوان ايران به مقام دوم رقابت هاى قهرمانى غرب آسيا دست يافت.
تيم كشورمان در آخرين مسابقه خود مقابل اردن ـ ميزبان رقابت ها ـ به ميدان رفت و نتيجه را ۱-۲ به حريف واگذار كرد تا پس از اين تيم بر سكوى دوم بايستد.
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:53 AM
|
ارسال نظر
باجناق ها
از قدیم گفتن ژیان ماشین نمیشه٬ باجناق فامیل...
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:41 AM
|
ارسال نظر
Ramadan
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
11:17 PM
|
ارسال نظر
فالاچی خوانی در تهران
نقل از روز: " آیا شما اوریانا فالاچی را می شناسید؟ " رز حکیمی زاده هر بار که با یک ایتالیایی مواجه می شود با اصرار همین سوال را می پرسد . اوریانا فالاچی بعد از مصاحبه ای که با شاه ایران در سال 1973 انجام داد، تبدیل به یک اسطوره شد. او جرات کرده بود شاه ایران را " زنباز " توصیف کند و این عادتش را که زنان رایک اسباب بازی دلنشین به حساب می آورد، زیر سووال ببرد. رز در آن زمان 22 سال داشت : اما حتی امروز هم که دربخش سیاست خبرگزاری دولتی ایرنا، که یک جور پراودا در جمهوری اسلامی است، کار می کند ، با افتخارکتاب های به قول خودش "شجاع ترین روزنامه نگار دنیا" را در کتابخانه اش گذاشته است ؛ آخرین کتاب فالاچی با عنوان " خشم و افتخار" یک کتاب ضد اسلامی است که با آیه های شیطانی سلمان رشدی مقاسیه می شود. او می گوید: " فالاچی با شخصیت های مهمی مصاحبه کرده است، از آیت الله خمینی و قذافی و ذوالفقار علی بوتو تا کیسینجر که وادارش کرد اعتراف کند یک کابوی تنهاست. برای زورآزمایی اینچنینی با مردان باید دل و جرات زیادی داشت."
در پایتخت کشور زنانی که مجبورند زیر چادر پنهان شوند، اوریانا فالاچی جایگاه ویژه ای درکنار زنان قهرمانی که آرام آرام با انقلابی زنانه جای ملا ها را تنگ می کنند، پیدا کرده است. زنانی چون اولین زن برنده جایزه صلح نوبل، شیرین عبادی، آذر نفیسی نویسنده در تبعید که کتابش ،" لولیتا خوانی در تهران" افست و فتوکپی شده دست به دست می چرخد، و مرجان ساتراپی که با کارتون ها یش بنیاد گرایی اسلامی پاسداران را که با زور روسری را بر سر زنان ایرانی گذاشت و قوانین فرانسه که روسری را با زور از سر دختران مسلمان در مدارس بر می دارد،به نقد می کشد.
اهمیتی هم ندارد که فالاچی در کتاب هایی که بعد از 11 سپتامبر نوشته است نسبت به پيروان محمد و حتی مسلمانان مترقی، لحنی " نژاد پرستانه " گرفته است : " مساجد میلان و تورینو و رم ، پر است ازبی رحم هایی که اسامه بن لادن را تقدیس می کنند، تروریست هایی که در آرزوی نابود کردن گنبد سان پیترو نشسته اند."
رز حکیم زاده یک مسلمان معتقدست. روزی پنج مرتبه نماز می خواند و آرزویش زیارت مکه است. اما عقاید سیاسی هیچ ربطی به اعتقادات مذهبی ندارد : رز زنی است زیر سلطه نظام دین سالار است که در آن، زنان از حقوق مساوی با مردان برخوردار نیستند. و فالاچی زنی است که با قدرت مردانه خودش را یکی دانسته ، یک بار با شاه و بعد از انقلاب با آیت الله خمینی مصاحبه کرده است.
مریم و لیلا در سال 1974 ، زمان اولین چاپ کتاب " مصاحبه با تاریخ" هنوز به دنیا نیامده بودند. آنها دانشجوی سال اول ادبیات معاصرند و جوری از مصاحبه فالاچی و آیت الله در 26 سپتامبر 1979 حرف می زنند که انگار آنجا بوده اند. می گویند :" او با ناخن های لاک زده و شلوار جین برای گرفتن ویزا به سفارت رفت." آنها که فقط دوره خاتمی اصلاح طلب اجازه پیدا کرده بودند به ناخن هایشان لاک بمالند، " مصاحبه با تاریخ " و " انشاء الله " را خوانده اند.
شیرین سمیعی ، مدیر انتشارات کتابسرا هم بالا رفتن تب فالاچی در ایران را تایید می کند:" کتاب های فالاچی خیلی خوب فروش می روند. همگی به فارسی ترجمه شده اند، اما تعدادی نسخه انگلیسی هم موجود است." در قفسه کتاب ها ، در کنار قرآن، کتاب " به کودکی که هرگز زاده نشد" را گذاشته اند . فالاچی در ایران یک اسطوره است. کافی است کمی در شهر گردش کنید.
آزاده عصاران می خواهد یک روزنامه نگار شجاع باشد ؛ و هست: او زیبا، با شعور، فمینیست و چپ گراست، کارش در ارتباط با سیاست و حقوق زنان است. شغلش 200 یورو در ماه برایش عایدی دارد و در عوض همیشه اورا هدف پلیس اسلامی قرار می دهد. حدس بزنید الگوی کاری او کیست: " فالاچی." او می پرسد:" پس چرا شما روزنامه نگاران ایتالیایی الگوی دیگری دارید؟ "مانیا اکبری" بازیگر فیلم " ده " عباس کیارستمی که شغلش را از سیاست مهم تر می داند هم از طرفداران فالاچی است . او که در سی سالگی دو طلاق را پشت سر گذاشته، دلش نمی خواهد فمینیست باشد، چون عقیده دارد :" من یک هنرمندم و عنوان، هنر را محدود می کند"، او به آینده هموطنانی که" به این اسکیزوفرنی عمومی و خانگی عادت کرده اند و به این زودی ها هم عوض نمی شوند" عقیده ای ندارد؛ او منکر هر ایده آلی می شود بجز " تنها استادش"؛ در باره فالاچی می گوید" او گستاخ هم هست. ای کاش کمی از گستاخی او در من بود." رز حکیمی زاده می گوید:" کوندالیزا رایس هم گستاخ است. دیدید چطور رهبران کشور ها را وادار به اطاعت می کند؟ "
در تهران 2005 ، هر سال 26 هزار عنوان کتاب به چاپ می رسد که 8 هزار عنوان آن مذهبی است. با وجود سه برابر شدن جمعیت ایران بعد از انقلاب اسلامی، تیراژ کتاب ها از 5 هزار به طور متوسط به سه هزار نسخه رسیده است.اما تهرانی ها کتاب خوان هستند .کتاب های فالاچی به زبان انگلیسی هم در کتابفروشی ها موجود است . اما بر عکس، نسخه های کتاب "لولیتا خوانی در تهران" نوشته آذر نفیسی که در تمام کشور های دنیا فورا به فروش می رسد، در کتاب فروشی های جمهوری اسلامی ممنوع است. از چند ماه پیش این روش مرسوم شده است که هر کس نسخه ای از کتاب را از کسانی که از خارج آمده اند یا از خارجی ها می گیرد و فتو کپی می کند و به دوستانشان می دهد و آنها هم به نوبه خود ، کتاب را پخش می کنند.
منبع: لا استامپا 29 سپتامبر
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
10:44 PM
|
ارسال نظر
کسوف
ميليون ها نفر در سراسر جهان روز دوشنبه 3 اکتبر رو به آسمان کردند تا خورشيد گرفتگی نسبی را که در اين روز رخ داد، ببينند. اين چهارمين کسوفی است که در قرن کنونی رخ داده است. کسوف بعدی 29 مارس سال 2006 رخ خواهد داد.
کسوف روز دوشنبه (3 اکتبر) را موسيقی نيز همراهی می کرد. علی مليکيان آهنگ سايه ماه را در برابر پرده عظيم مرکز افلاک نمای مارديد با ويالن نواختيکی از بهترين مکان ها برای ديدن کسوف روز دوشنبه 3 اکتبر پايتخت اسپانيا، مادريد، بود. جمعيت بزرگی برای ديدن کسوف در مرکز افلاک نمای اين شهر جمع شدند تا به حلقه آتشين خورشيد از درون عينکهای ويژه کسوف، نگاه کنند
نوشته شده توسط
مهدی حسنپور
در ساعت
5:29 PM
|
ارسال نظر